Youtube en popüler sosyal medya platformu oldu

Yayın tarihi: 9 Nisan 2021 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 8 Nisan 2021 Perşembe 6:54 pm

YouTube ve Facebook hala dünya genelinde en baskın sosyal medya platformları. Ancak Facebook artık büyümeyi durdurdu. Amerikalıların Pew Araştırma Merkezi’nden sosyal medyayı nasıl kullandıklarına dair yeni bir rapor önemli bulgular açığa çıkardı.

Rapora göre YouTube ve Facebook en çok kullanılan platformlar. Ancak ikisi arasında, yalnızca YouTube büyümeye devam ediyor ve 2019’da yetişkinlerin yüzde 73’ünden 2021’de yüzde 81’e çıkan kullanıcı payını artırıyor. Bu arada Facebook’un sayıları, 2019’dan yüzde 69 ile değişmeden kaldı. Pew, raporunda, “Facebook’un büyümesi son beş yılda sabitlendi, ancak ABD’deki yetişkinler arasında en yaygın kullanılan sosyal medya sitelerinden biri olmaya devam ediyor” diye yazıyor.

YouTube

Pew’e göre, 2019’dan bu yana “istatistiksel olarak önemli” büyüme gören diğer tek platform, 2019’da yüzde 11’den 2021’de yüzde 18’e yükselen Reddit’ti. Son on yılda görülen bu sitelerin ve uygulamaların çoğunun benimsenmesi yavaşladı ”diyor Pew. Ancak büyüme yavaşlarken, sosyal medya bağımlılığı artıyor.

Facebook kullanıcılarının yüzde 49’u siteyi günde birkaç kez kontrol ettiklerini söylüyor. Aynı şekilde Snapchat kullanıcılarının yüzde 45’i, Instagram kullanıcılarının yüzde 38’i gibi uygulamayı günde birden fazla açıyor. YouTube için, kullanıcıların üçte birinden biraz fazlası hizmeti günde bir defadan daha sık ziyaret ettiklerini bildiriyor. Rapor ayrıca, 2019 araştırmasına dahil edilmeyen TikTok’un kullanıcı tabanı hakkında bazı ilginç bilgiler veriyor. Rapora göre Amerikalıların yüzde 21’i TikTok kullandıklarını söylüyor.

Nisan ayında Game Pass’e eklenecek oyunlar belli oldu