Yönetmen Osman Sınav ‘Sen Anlat Karadeniz’deki tepki çeken sahne hakkında konuştu: İki tane parmak kırdık, kimsenin boğazını kesmedik

Yayın tarihi: 2 Eylül 2019 Pazartesi 11:16 am - Güncelleme: 2 Eylül 2019 Pazartesi 11:16 am

Yönetmen Osman Sınav, ATV dizisi ‘Sen Anlat Karadeniz’deki tepki çeken parmak kırma sahnesiyle ‘farkındalık ‘ yaratmak istediğini öne sürerek, “Biz iki tane parmak kırdık, kimsenin boğazını kesmedik, silahla öldürmedik.” dedi.

Sınav, “Dizideki parmak kırma sahnesini kadına şiddete farkındalık yaratmak için yaptık” dedi. Sınav, “Biz iki tane parmak kırdık, kimsenin boğazını kesmedik, silahla öldürmedik. Bu ülkede çocuklarının gözünün önünde öldürülen kadınlar var; unutmayın” ifadesini kullandı.

Sabah’tan Tuba Kalçık’a konuşan Sınav, “Toplum nereye doğru gidiyor, sorunlar nedir?’ gibi soruların cevaplarını bulup buna göre hikaye oluşturmak lazım” diye konuştu.
Sınav’ın Kalçık’ın sorularına verdiği yanıtların bir bölümü şöyle:

– Türkiye’de fenomen olmuş birçok dizinin altında sizin imzanız var…
Anlattığımız hikayelerde yüksek bir empati yaratmaya çalışıyoruz. Bizim işimizin temeli bu zaten. Halkın sosyolojik kodlarını iyi okumak gerekiyor. Her açıdan konjonktürü iyi takip etmek de gerekiyor. Zaten konjonktürü iyi takip ederseniz ‘Toplum nereye doğru gidiyor, sorunlar nedir?’ gibi soruların cevaplarını bulup buna göre hikaye oluşturmak lazım. O zaman halkın hayatına da dokunmuş olursunuz yaptığınız dizilerle.

– ‘Sen Anlat Karadeniz’deki ‘Nefes’ karakterinin gördüğü şiddet sahnesi uzun süre konuşulmuştu…
Biz dizideki parmak kırma sahnesini kadına şiddete farkındalık yaratmak için yapmıştık. Biz iki tane parmak kırdık, kimsenin boğazını kesmedik, silahla öldürmedik. Bu ülkede çocuklarının gözünün önünde öldürülen kadınlar var; unutmayın. Gerçek hayatta bu sahneden çok daha beterini yaşıyorlar. Kadınlarımız şiddete, tacize, tecavüze uğruyor.

Söyleşinin tamamı için tıklayın