Yönetim kurulu Elon Musk’ın Twitter’ı devralmasını onayladı

Yayın tarihi: 21 Haziran 2022 Salı 6:17 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2022 Salı 6:17 pm

Twitter yönetim kurulu, oy birliği ile Elon Musk’ın Twitter’ı devralmasını onayladı.

Twitter yönetim kurulu, oy birliği ile SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı devralmasını onayladı. Musk, 25 Nisan’da Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaşmıştı.

Tesla’nın CEO’su geçtiğimiz hafta, Twitter çalışanlarıyla ilk defa sanal ortamda bir araya gelerek soruları cevaplamıştı. Musk, dev sosyal mecrayı satın alması hakkında “Twitter’ın gerçekliğin doğasını daha iyi anladığımız, uzun ömürlü bir medeniyete katkıda bulunmasını istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

ABD’li iş insanı Musk, Twitter’ın Baş Pazarlama Sorumlusu Leslie Berland tarafından yönetilen sohbette, sosyal medya platformunun üye sayısını, mevcut sayısının yaklaşık 4 katı olan 1 milyarın üzerine çıkarmak istediğini de söylemişti.

44 MİLYAR DOLARA SATIN ALDI

İş insanı Elon Musk, 13 Mayıs’ta sosyal medya şirketi Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının “spam ve sahte hesapların toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar nedeniyle” geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.

Elon Musk, Twitter ile ilgili ilginç planlarını paylaştı