Eleştirilerin odağındaki şarkı için Yonca Evcimik’ten yine tepki çeken açıklama

Yayın tarihi: 26 Kasım 2020 Perşembe 10:02 am - Güncelleme: 26 Kasım 2020 Perşembe 12:55 pm

Yonca Evcimik’in uzun bir aradan yaptığı yeni single “Ayıp Şeyler” cinsiyetçi ifadeler barındırdığı gerekçesiyle sosyal medyada eleştiri odağı oldu. Tepkilerin ardından açıklama yapan Yonca Evcimik’in açıklaması da tepki çekti

 

Yonca Evcimik, yıllar sonra yaptığı “Ayıp Şeyler” isimli rap şarkısıyla sosyal medyada tepki gördü. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde pek çok kişi, Evcimik’in şarkısının ‘cinsiyetçi’ olduğunu savunarak tepki gösterdi.

Evcimik, şarkısında “Sen kadınsın zekisin, ama bazen de gerçekten aşırı cinssin, bakma sevgilime be kadın çıkacak adın, mesaj atma kocama, gözünü dikme ocağıma, nasıl bozuldunuz böyle haydi söyle, açarsan mahremini içeri girer işte öyle” ifadelerini kullanıyor.

Yonca Evcimik’in başrolünde yer aldığı Çılgın Bediş’in birkaç sezon yazarlığını yapan Burak Akkul da tepkisini Twitter’dan dile getirirken, Yonca Evcimik öylesine bir şarkı yapmış ki, ben 20 yıl önce Çılgın Bediş’i yazdığıma pişman oldum” ifadesini kullandı.

YONCA EVCİMİK’TEN AÇIKLAMA

Yonca Evcimik, gelen eleştiriler üzerine Twitter hesabından açıklamada bulundu. Şarkı için yaptığı açıklama da tepkilere neden oldu

Şarkının tüm sözlerini alt alta yazıp, paragraflara ayırarak okuyunuzŞarkıyı anlamakta zorluk çekenlere… (Troller hariç)

1-Şarkının tüm sözlerini alt alta yazıp, paragraflara ayırarak okuyunuz.

2-“Mahrem” kelimesinin tam anlamını öğrenmek için Google, TDK, Wikipedia vs. gibi yerlere başvurabilirsiniz. Çünkü belli ki size göre sadece tek anlamı var. (Fikir-zikir meselesi)

3-Baktınız yine olmuyor TV’lerdeki öğleden sonra yayınlanan kadın programlarını veya “Sadakatsiz’i filan izleyin