Yomra Belediye Başkanı Bıyık: Saldırıyı planlı ve öldürmeye yönelikti

Yayın tarihi: 11 Haziran 2021 Cuma 2:40 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 2:40 pm

Trabzon’da Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediye binası önünde silahlı saldırıya uğradı. Yaşadığı saldırıyı Gün Ortası programında değerlendiren Bıyık şunları söyledi:

“Olayın oluş ve bitiş zamanını toplasanız 30 saniye… Bizim gördüğümüz saldırgan bir kişiydi. Yüzünü göremedik çünkü çok ani oldu. Sanırım 20’li yaşlarında bir gençti. 5 el silah sıkıldığına dair tespit yapıldı. Belediye binasına da 3 el silah isabet etti” dedi.

Kim olduğuna dair tahminlerinin olduğunu söyleyen Bıyık sözlerine şöyle devam etti:

“Bilgilerimizi emniyetle paylaşacağız. Belediyelerden hukuksuz biçimde taleplerde bulunan kişiler mevcut. Bu kişilerden biri olabilir ancak birilerini zan altında bırakmak da doğru değil. İfade sonrasında bizim düşüncelerimizle örtüşüp örtüşmediğini göreceğiz” dedi.

Tüm Yomralı yurttaşların ve siyasilerin destekleri için teşekkür eden Bıyık, Yomra’nın siyasi baskılara karşı direnen bir ilçe olduğunu belirterek Yomra halkının en kısa zamanda huzura kavuşmasını temenni etti. Olayın siyasi bir saldırı olmadığını düşündüğünü belirten Bıyık, “Çeşitli kargaşalar oldu ancak mücadelemiz hiçbir zaman kavgaya dönüşmedi. İyi Parti ve AKP arasındaki siyasi olayın bir uzantısı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Bıyık, yapılan saldırının bilinçli bir biçimde yapıldığını söyleyerek “Çok yakından ateş edildiği için kesinlikle planlı ve öldürme teşebbüsü edilen bir saldırıydı” dedi.