Yolcu almayan taksicinin savunması pes dedirtti

Yayın tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 8:54 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 2:17 pm

İstanbul’daki taksi sorununun dünya basınına da yansımasının arından TELE1 ekibi taksicilerle vatandaş arasındaki sorunları biz kez daha ekranlara taşıdı. TELE1 muhabiri Engin Açar’ın “İBB, yolcu almadığınızda araç kullanma belgenizi elinizden alıyor” ifadelerine “Bu da yanlış. Taksici hakkı hiç yok. Hep vatandaş” şeklinde yanıt vermesi dikkat çekti.

İstanbul’daki taksi sorunu dünya basınında da yer buldu. İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan haberde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’a ek taksi tekliflerinin arka arkaya reddedildiği hatırlatılarak, ‘AKP’ye bağlı üye ve yakın sendikaların ulaşım koordinasyon merkezi ve Ulaştırma Bakanlığı üzerinde güçlü bir etkisi var’ ifadelerine yer verildi.

TELE1 ekibi, taksicilere ve vatandaşlara bir kez daha mikrofon uzattı. Vatandaşlar hala dert yanarken, bir taksicinin isyan ettiği anlar ise dikkat çekti. Taksi şoförü, vatandaşların taleplerinin dinlendiğini, kendilerinin hiçbir hakka sahip olmadığını belirterek; yolcu almaması haline sürücü belgesinin iptal edilecek olmasının yanlış olduğunu savundu.

İstanbul’daki taksi sorunu dünya basınında: Cinsel taciz, ırkçılık, fazla ücretlendirme…