YÖK’ün ‘yargılanmasın’ dediği rektör için mahkemeden ‘yargılansın’ ısrarı!

Yayın tarihi: 9 Aralık 2023 Cumartesi 10:33 am - Güncelleme: 9 Aralık 2023 Cumartesi 10:33 am

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan hakkında “görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. YÖK soruşturmaya izin vermezken mahkeme, “suçu işlediğine dair ciddi emareler var, yargılansın” dedi.

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) yabancı uyruklu öğrencilerin para karşılığında usulsüz bir şekilde tıp ve diş hekimliği gibi fakültelere kayıt edildiğinin ortaya çıkmıştı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan hakkındaki yargılama kararı dikkat çekti.

İki kez üst üste mahkeme kararına uymadığı iddiasıyla hakkında dava açılan Kutluhan’ın “görevi kötüye kullanmak” suçundan yargılandığı belirtildi.

YÖK’TEN İZİN YOK

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın Kutluhan’ın ceza davasında yargılanmasına dönük karar alınmak üzere izin verilmesi talebiyle YÖK’e havale edildiği belirtildi.

YÖK’ün, talep dosyasını 1 yıl gibi bir süre beklettikten sonra “Rektör hakkında yapılacak bir işlem bulunmadığı” yönünde karar verdi. Bunun üzerine, YÖK hakkında da Ankara 9. İdare Mahkemesi’ne dava açıldı.

Üniversite kabul etti! 140 öğrenci parayla tıp ve diş hekimliğine kayıt edildi

MAHKEMEDEN ‘YARGILANSIN’ ISRARI

Mahkeme Kutluhan’ın yargı kararlarını uygulamayarak ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu işlediğine dair ciddi emarelerin bulunduğu, bu nedenle ceza soruşturması açılması yönünde işlemler tesis edilmesinin gerektiğini belirtti.

SAYIŞTAY’A YANSIDI

Üniversitenin Sayıştay raporunda yasada belirtilen istisnalar dışında dolu kadroya görevlendirmeler yapıldığı belirlendi. 5 daire başkanlığı, 7 şube müdürlüğü, 4 fakülte sekreterliği ve 11 yüksekokul sekreterliği kadrosuna usulüne göre atanmış personel, asıl kadrosu dışında çalıştırılıyor.

Kaynak: TELE1