YÖK’ün uyarısı dikkate alınmadı: Üniversitede adrese teslim iş ilanı!

Yayın tarihi: 10 Aralık 2020 Perşembe 9:14 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2020 Perşembe 9:14 pm

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Rektörlük bünyesindeki Erasmus Koordinatörlüğü’nde ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çalıştırılmak üzere yayımlanan ilanda, “Eski Türk Edebiyatı’nda doktora yapma” ve “Resim-İş Öğretmenliği mezunu” şartı arandı.

Odatv’nin aktardıklarına göre; Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, akademik personel alımı ilanı yayımladı. İlanda, üniversitenin Erasmus koordinatörlüğü’nde çalıştırılmak için “Eski Türk Edebiyatı’nda doktora yapma” şartı aranırken, Proje Koordinasyon ve Araştırma Merkezi için “Resim-İş Öğretmenliği mezunu” öğretim görevlisi aranması dikkat çekti.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kişiye özel ilanlara ilişkin cezai yaptırım uyarısına rağmen üniversiteler, kişiye özel kadro şartları belirlemeyi sürdürüyor. Resmi Gazete’de Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin (AHBVÜ) pek çok bölüm ve birimde alım yaptığı akademik personel ilanı yayımlandı. AHBVÜ Rektörlük bünyesindeki Erasmus Koordinatörlüğü’nde ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çalıştırılmak üzere yayımlanan Öğretim Görevlisi ilanlarında aranan şartların, görev yapılacak birimle ilgisiz olması “kişiye özel ilan mı?” sorusunu akıllara getirdi. Farklı ülkelerde deneyim paylaşımı için değişim programları uygulanan Erasmus Programı Koordinatörlüğü için herhangi bir Batı dili bilgisi yerineEski Türk Edebiyatı doktorası koşulu aranması, bu yöndeki şüpheleri artırdı.

ERASMUS İÇİN ESKİ TÜRK EDEBİYATI DOKTORASI

AHBVÜ’nün açtığı ilanda ilgili kadrolardaki şartlar şöyle:

“Rektörlük Erasmus Koordinatörlüğünde çalıştırılmak üzere Öğretim Görevlisi (uygulamalı birim); Türk Dili ve Edebiyatı bölümü lisans mezunu olmak, Eski Türk Edebiyatında doktora yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında en az 5 yıl ders vermiş olmak.”

“Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinde çalıştırılmak üzere Öğretim Görevlisi (uygulamalı birim); Üniversitelerin resim iş öğretmenliği bölümü lisans mezunu olmak, resim alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında en az 2 yıl çalışmış olmak.”

YÖK,”KİŞİYE ÖZEL İLANLAR İPTAL EDİLECEK” AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Akademik kadro ilanlarında aranan ek koşullara ilişkin olarak daha önce açıklama yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kişiye özel tüm ilanları iptal edebileceğini açıklamıştı. Kurumdan yapılan açıklamada, üniversitelerin kadro ilanlarında sıralanan ek koşulların bir kişiyi işaret etmesi durumunun Anayasa’nın eşitlik ilkesine ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’na aykırı olduğu vurgulanarak “Atama işlemlerinde rol alan yetkililer açısından idari ve cezai sorumluluklar doğuracağı açıktır” ifadeleri kullanılmıştı.