YÖK’ten ‘sahte diploma’ iddialarına yanıt geldi

Yayın tarihi: 5 Eylül 2024 Perşembe 1:22 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2024 Perşembe 1:22 pm

Haber: tele1.com.tr

YÖK’ten internet üzerinden verilen ‘sahte diploma’ satış ilanlarıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Her türlü iddianın en ince ayrıntısına kadar araştırılması talimatı verildi” ifadesi yer aldı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), son günlerde yeniden gündeme gelen internet üzerinden ‘sahte diploma’ satışıyla ilgili açıklama yaptı.

Konuyla ilgili inceleme yapıldığı belirtilen açıklamada, “Gündeme getirilen konularla ilgili Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığına her türlü iddianın en ince ayrıntısına kadar araştırılması talimatı verilmiş olup, tespitlere bağlı olarak gerektiğinde idari ve işlem cezaları uygulanmaktadır” denildi.

YÖK’ün açıklaması şöyle:

“Yükseköğretim Kurulu, diploma ve denklik sahteciliklerine ilişkin her türlü iddia ve ihbarları titizlikle incelemekte ve gerekli gördüğü durumlarda yasal işlemlerin tesis edilmesi için söz konusu sahtecilikleri adli ve idari mercilere bildirmektedir. Gündeme getirilen konularla ilgili Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığına her türlü iddianın en ince ayrıntısına kadar araştırılması talimatı verilmiş olup, tespitlere bağlı olarak gerektiğinde idari ve işlem cezaları uygulanmaktadır. Ayrıca adli vaka olması nedeniyle tespiti yapılan sahtecilikler hakkında adli merciler bilgilendirilmektedir. Kurulumuz, muhtemel sahteliklerin önüne geçmek için yükseköğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin bilgilerinin YÖKSİS’e aktarılmasını sağlamakta ve bütün kurum ve kuruluşlara e-Devlet kapısı üzerinden (Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama) belge doğrulaması yapma imkanı vermektedir. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen karekodlu e-Denklik belgelerinin de YÖKSİS’teki ‘denklik sorgulama’ ekranından doğrulanması yapılabilmektedir”

Sosyal medyada sahte diplomaya da zam geldi! Dolandırıcılardan ‘e-Devlet’ vaadi

Diplomaları sahte, rektörü lise mezunu… YÖK’ten ‘hayali üniversite’ iddialarına yanıt

YÖK’ten internet üzerinden verilen ‘sahte diploma’ satış ilanlarıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Her türlü iddianın en ince ayrıntısına kadar araştırılması talimatı verildi” ifadesi yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ