YÖK’ten ODTÜ Rektörü Verşan Kök hakkında flaş karar

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2019 Cuma 12:10 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2019 Cuma 12:11 pm

Yükseköğretim Kurulu, ODTÜ Kavaklık alanında KYK yurdu yapılması için 40 dönüm alanı 49 yıllığına KYK’ya kiraya verilmesi için hazırlanan protokole imza atan ODTÜ Rektörü Verşan Kök hakkında inceleme başlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, “YÖK inceleme başlattı, beklentimiz akademik unvanının alınması, incelemenin sonucuna göre, süreci takip edeceğiz ve yargı önünde cezalandırılana kadarda sürecin peşini bırakmayacağız “dedi.

Ağaçlar kesildikten sonra mahkemeden ‘ODTÜ’deki ağaçları kesmeyin’ kararı

Yükseköğretim Kurulu, ODTÜ Kavaklık alanında KYK yurdu yapılması için 40 dönüm alanı 49 yıllığına KYK’ya kiraya verilmesi için hazırlanan protokole imza atan ODTÜ Rektörü Verşan Kök hakkında inceleme başlattı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Kavaklık alanındaki kavakların kesilerek ekosistemin bozulmasına ve canlıların yaşam alanlarını dağıtılması ve sonlandırmasına, 3194 sayılı imar mevzuatına aykırı şekilde, alanda işlem tesis edilmesine, ruhsat olmadan şantiye binalarının yapılmasına onay verdiği gerekçesi ile KÖK hakkında YÖK’e başvuruda bulunmuştu.

ODTÜ direnişi kazandı… Şantiye binalarına yıkım kararı

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “ODTÜ’ye ve doğaya yapılan bu ihanetin peşini bırakmayacağız.ODTÜ Rektörü’nün akademik ünvanının alınması için YÖK’e belgeleriyle birlikte başvurumuzu gerçekleştirdik. Bu başvuru ile inceleme başlatıldı “dedi.

ODTÜ’de fakültelerin ayaklanması sonrası ilk istifa

“Beklentimiz akademik unvanının alınması”

Candan şöyle devam etti:

“Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Hukuk Müşavirliğinden 05.08.2019 tarihli yazıyla, başvurumuzdaki ‘iddiaların incelenmek üzere, Hukuk Müşavirliğimizin başkanlığının talimatı ile Yüksek Öğrenim Denetleme Kurulu’na intikal ettirilmiş olup inceleme neticelendirildiğinde inceleme sonucu hakkında tarafınıza ayrıca bilgi verilecektir’ denilmektedir.Başvurumuzdan sonra yine tapu kayıtları üzerinden 49 yıllığına ODTÜ geliştirme Vakfı kullanımında olan kavaklık alanında ise yetki aşımı ile protokol imzaladığı ortaya çıkmıştı.Onu da dosyaya ekleyeceğiz. Hem doğanın tahrip edilmesi hemde 3194 sayılı kanun,planlı alanlar tip İmar yönetmeliği hükümlerine rağmen ODTÜ alanı içerisinde ruhsat alınmadan şantiye kurulmasına, hukuka aykırı diğer tüm işlemlere, kesim, şiddet vb. izin vermesi Mustafa Verşan Kök’ün unvanı ve akademinin etik kuralları ile bağdaşmamaktadır.YÖK inceleme başlattı, beklentimiz akademik unvanının alınması, incelemenin sonucuna göre, süreci takip edeceğiz ve yargı önünde cezalandırılana kadarda sürecin peşini bırakmayacağız.”

ODTÜ’deki kıyımın nedeni belli oldu! ‘Yurt değil rezidans’