YÖK: YKS ertelendi, bahar dönemi yalnızca uzaktan eğitim yapılacak

Yayın tarihi: 26 Mart 2020 Perşembe 1:16 pm - Güncelleme: 26 Mart 2020 Perşembe 1:34 pm

YÖK Başkanı Yekta Saraç, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında üniversitelerde bahar döneminin uzaktan eğitimle gerçekleşeceğini duyurdu. Saraç, YKS ‘nin 25-26 Temmuz’da yapılacağını açıkladı.

Saraç’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik. Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak. Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.”

“Dünya iki ay önceki dünya değildir. Bugün farklı bir dünya var kurallar değişti. Gençlerimizin de beklenti ve taleplerinin bu çerçevede olması icap ediyor. Amerika ve Avrupa’da da öğrencilerin eğitimleri dijitalleşti.”

“Yaşadığımız bu olağanüstü günlerde örgün öğretime ara vermek zorundayız bu süreçte dijital ortamlarda sizler için sonuna kadar istifade etmek istiyoruz. Bazı programlar uzaktan öğretimle açık öğretimle sürerken bazıları yaz okuluna kalabilir.”

“Bilim Kurulu sokağa çıkma yasağı istedi, hükümet kabul etmedi”

“Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 25-26 Temmuz tarihinde yapılmasını karara bağladık. Soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır.”