Yoksulluğun fotoğrafı

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 11:10 am - Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe 11:13 am

Bursa’da yaşlı bir kadın, manavın önündeki çöp bidonundaki soğanları poşete koyarak evine götürmeye çalıştı. İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “Bu Türkiye’nin geldiği noktanın fotoğrafıdır.” diye konuştu.

Türkiye’de ekonomik kriz giderek derinleşiyor. AKP, işsizlik ve yoksulluğun olmadığını ileri sürse de vatandaşların yaşadıkları ekonomide gelinen noktayı net bir şekilde ortaya koyuyor. Bursa’dan gelen son fotoğraf da bunu belgeliyor. Manavın önünde duran bir kadın çöpte duran soğanları alıp evine götürmeye çalışıyor. Görüntüleri yorumlayan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “Bu Türkiye’nin geldiği noktanın fotoğrafıdır.” diye konuştu.

Sözcü’ye konuşan İsmail Tatlıoğlu, şunları söyledi:

“Bugün Merkez Bankası Başkanı’nın değişikliğinin sadece döviz kuru üzerinden günlük maliyeti 1 milyar TL. Faiz üzerinden dış borçlara baktığımızda yine 1 milyar TL. Sayın Erdoğan, dinleyeni çok, inananı yok bir konumda. Buradan siyasal iklim değişmeden çıkışta yok.

Kongrede şunu demesini çok bekledim. 128 milyar dolar ile ilgili bir açıklama yapsın. Çünkü tarihinde Türkiye’nin daha büyük bir para sorgulanmadı. Üzerinde soru işareti olan en büyük rakam bu. Bütün dünya Merkez Bankaları’nın ana ilkelerinden biri Merkez Bankası işlemlerinin kamuoyu ile paylaşımıdır. Bir hafta içinde normal yaptıkları işlemleri açıklamalı. Bunlar kaç yıldır bu açıklamaları yapmıyorlar ve 128 milyar dolar rezervin nereye gittiğini bilen yok.”