YÖK duyurdu: Laboratuvar derslerinin işlenişinde nasıl bir yol izlenecek?

Yayın tarihi: 22 Ekim 2020 Perşembe 10:15 am - Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe 10:15 am

YÖK’ün Sanal Laboratuvar Projesi’nde son aşamaya gelindi. Üniversite öğrencileri, genel kimya ve fizik laboratuvarı derslerini uzaktan eğitimle takip edebilecek. Uygulama 26 Ekim’de başlayacak.

15 Ekim’de, Fen, Mühendislik, Eczacılık gibi fakültelerin programlarında yer alan genel kimya ve fizik laboratuvarı derslerinin sanal ortamda verilebileceğini açıklamıştı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, projenin, 18 üniversitenin Fen ve Mühendislik fakülteleri ile Meslek Yüksek Okullarının çeşitli programlarında öğrenim gören yaklaşık 15 bin civarındaki öğrencinin hizmetine sunulacağını söyledi.

DENEYLER ÖĞRENCİLER TARAFINDAN UYGULANABİLECEK

Proje ile üniversite öğrencileri genel fizik ve genel kimya laboratuvar derslerini sanal ortamda işleyecek. Deneyler adım adım izlenerek, öğrenciler tarafından uygulanabilecek.

YÖK’ün bu projesinin hayata geçmesi için TÜBİTAK’ın büyük katkı verdiğini belirten Saraç, farklı üniversitelerden 24 akademisyenin de bu projede görev aldığını ifade etti.

SİSTEME E-DEVLET ÜZERİNDEN GİRİŞ YAPILABİLECEK

YÖK Sanal Laboratuvar uygulaması 26 Ekim Pazartesi gününden itibaren hizmete girecek. Sisteme e-Devlet üzerinden giriş yapılabilecek. Uygulama, üniversitelerde yüz yüze eğitime başlandığında da devam edecek.