Yoğun bakımdaki koronavirüs hastalarına kameralı takip sistemi

Yayın tarihi: 31 Ekim 2021 Pazar 11:01 am - Güncelleme: 31 Ekim 2021 Pazar 11:01 am

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Koronavirüs Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören hastalar, kamera ile anlık olarak izlendi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Koronavirüs Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören hastalara, kameralı takip sistemiyle anlık olarak izlenerek, olumsuz durumlarda erken müdahale sağlanıyor. Odalara yerleştirilen kameralarla oda önü, yoğun bakım salonundaki kolon ve hemşire masalarındaki ekranlara düşüyor. Odaya girmeye gerek kalmadan, ekranlardan hastadaki değişimler takip ediliyor.

Koronavirüs Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ayşe Özcan, kamera sisteminden bahsetti. Tüm hastaların görüntülerinin ortak bir ekrana aktarıldığını anlatan Özcan, ”Hemşirelerimiz sürekli olarak hastaların kalp hızı, oksijen değerlerini takip ediyorlar ama ayrıca görüntüleri topluca ekrana yansımış oluyor. Böylece hem hastanın vital bulgularını takip ederken hem de görüntülerini görmüş oluyoruz. Bu da uyanık hastalarda özellikle işaretlerinden, hareketlerinden; bir talepleri var mı, bir sıkıntıları var mı; daha erken ayırt edebiliyoruz. Bu sistemle birlikte hastalar sürekli olarak gözlemlenmiş oluyorlar” dedi.

Ayrıca Özcan, hasta odalarının tekli ve kapalı odalar olduğunu belirterek, hasta ve sağlık çalışanları için sık girilip çıkılmasının önerilmediğini söyledi.

Dünyada koronavirüsten ölenlerin sayısı 5 milyonu geçti