Yoğun bakımda görüntülendiler… İşte sağlık emekçilerinin kan ter içinde çalıştığı anlar

Yayın tarihi: 24 Nisan 2020 Cuma 5:36 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2020 Cuma 5:37 pm

Kovid 19 salgınında en önde mücadele eden sağlık çalışanlarının yoğun bakımdaki çalışma şartları görüntülendi. Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Kovıd yoğun bakımında sağlık çalışanlarının koronavirüs hastaları için ter döktüğü anlar kameralara yansıdı.

Kovid 19 salgınında en önde mücadele eden sağlık çalışanlarının yoğun bakımdaki çalışma şartları görüntülendi.

Rusya’da Covid-19 nedeniyle yoğun bakıma alınan hastalar, bir doktor tarafından görüntülendi

Kovid 19 salgınında en riskli ortamlarda, hastaları tedavi etmek için uğraşan sağlık çalışanlarının özverili çabası kameralara yansıdı. Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Falütesi Hastanesi Kovid yoğun bakım servisinde yaşananlar sağlık çalışanlarının ne kadar alkışlasak az dedirtti.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Melike Cengiz, Kovid yoğun bakım alanındaki çalışmalarını anlattı.

Kovid 19 hastalarının solunum sıkıntısı ya da organ yetmezliği gibi nedenlerle yoğun bakıma yatırıldığını söyleyen Prof. Dr. Cengiz, aylarca yoğun bakımda kalan hastaların her türlü ihtiyaçlarının çalışanlar tarafından karşılandığını belirtti.

Prof. Cengiz, sağlıkçıların hem kendilerini korumak hem de hastalığı yaymamak için özel kıyafetler giydiklerine de dikkat çekti.