Yoğun bakıma kaldırılan Nuri Alço’nun sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme

Yayın tarihi: 7 Nisan 2024 Pazar 9:42 am - Güncelleme: 7 Nisan 2024 Pazar 9:12 pm

Yeşilçam’ın ‘kötü adam’ı Nuri Alço dün rahatsızlanarak yoğun bakıma kaldırıldı. Alço’nun sağlık durumuna dair hastaneden yapılan açıklamada, bilincinin açık ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Türk sinemasının ünlü isimlerinden Nuri Alço, dün bulantı ve halsizlik şikayeti üzerine Eskişehir’de özel bir hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan 72 yaşındaki Alço’nun sağlık durumuna ilişkin açıklama yapıldı.

‘GENEL DURUMU İYİ’

Alço’nun sağlık durumu hakkında Başhekim Dr. Volkan Ertuğrul tarafından yapılan açıklamada, “Sanatçı Nuri Alço 6 Nisan 2024, Cumartesi saat 15.00’te Acıbadem Eskişehir Hastanemize, bulantı ve halsizlik şikayetleri ile başvurmuş olup, gerekli muayeneleri ve ön tetkikleri yapılmıştır. Hastamız antikoagulan (Kan sulandırıcı) aldığından ileri tetkik ve tedavi amaçlı yoğun bakım servisine yatırılmıştır. Kendisinin genel durumu iyi, bilinci açıktır” denildi.

“BİLİNCİ AÇIK”

Alço’nun durumuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden aktör Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Eskişehir’de bir hastanede tedavi altına alınmış, şikayetlerinde gerileme olmaması üzerine ileri tetkik ve tedavi amacıyla Eskişehir Şehir Hastanesine sevk edilmiştir. Sanatçının şehir hastanemizde yapılan ilk tetkikleri sonucunda kalp yetmezliği, akciğer ödemi ve beyin damar tıkanıklığı tespit edilmiştir. Bilinci açık olan hastamızın tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir. Kendisine acil şifalar diliyor, sevenlerinin üzüntülerini paylaşıyoruz.” dedi.

BURCU ALÇO: BİLİNCİ YERİNDE VE KENDİNDE

Nuri Alço’nun eşi Burcu Alço da, usta oyuncunun sağlık durumuna dair sosyal medyadan bir açıklamada bulundu.

Burcu Alço, “Eşim beynine pıhtı atması sonucu kontrol amaçlı yoğun bakıma alındı. Bilinci yerinde ve kendinde. Nuri hayatta tanıdığım en güçlü adamdır. Bunu da atlatacağız” ifadelerini kullandı.

Nuri Alço yoğun bakıma kaldırıldı

Kaynak: TELE1