Yoğun bakıma kaldırılan Mısra Öz’ün ‘adalet’ talebi için çağrı: Yazamadığı için biz yazalım…

Yayın tarihi: 18 Nisan 2021 Pazar 12:14 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2021 Pazar 9:35 pm

Çorlu’daki tren katliamında oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel, koronavirüse yakalanmasının ardından durumu ağırlaşınca yoğun bakıma kaldırıldı. Kızının durumunun ciddiyetini koruduğunu söyleyen baba Mehmet Öz, “İnsanlar adalet çağrısını devam ettirsinler” dedi. Öte yandan sosyal medyada yurttaşlar Mısra Öz’ün adalet talebini yineleyen binlerce mesaj paylaştı.

Çorlu’daki tren kazasında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel Covid-19’a yakalandı. Beş gündür solunum cihazına bağlı tedavisine devam eden Mısra Öz Sel, sağlık durumunun ciddileşmesinin ardından yoğun bakımda tedaviye alındı.

Mısra Öz Sel yoğun bakıma alındı

Mısra Öz’ün yoğun bakıma kaldırılmasının ardından sosyal medyada binlerce yurttaş, Öz’ün adalet talebi için çağrıda bulunarak, “Mısra Öz yoğun bakımda. Oğlunu kaybettiğinden beri istisnasız her gün yazdı, konuştu, haykırdı. Şimdi yaşam mücadelesi verirken yazamadığı için biz yazalım. 1014 gün oldu. Çorlu tren kazasında adalet yerini bulmadı” dedi.

“İNSANLAR ADALET ÇAĞRISINI DEVAM ETTİRSİNLER”

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan Mısra Öz Sel’in babası Mehmet Öz “İnsanlar adalet çağrısını devam ettirsinler. Çünkü kızım oğluyla yatıyor, oğluyla kalkıyor. Bu onun için bir yaşam mücadelesi. Bu sürdürülürse eminim ki Mısra uyandığında çok daha güçlü olacaktır” dedi.

“DURUMU CİDDİYETİNİN KORUYOR”

Kızının durumunun ciddiyetini koruduğunu ve yoğun bakımda tedavisine devam edildiğini belirten Mehmet Öz, “Kızım altı gün solunum cihazına bağlı olarak yaşadı. Bu cihaz onu biraz yordu. Doktorlar yoğun bakıma kaldırılmasına karar verdiler. Bu süreçte uyku düzeni de yok vücudu yıprandı. Tedavisine yoğun bakımda devam edilmesi kararı alındı” diye konuştu.

‘BİLİRKİŞİ EK RAPORU ÇOK STRESE SOKMUŞTU”

Kızının son dönemde stresli olduğunu ve Çorlu tren kazasına ilişkin 16 Mart’ta görülen duruşma öncesinde rahatsızlandığını söyleyen Mehmet Öz “Son mahkemeden bir gün önce aşırı stresliydi ve bağırsak sendromu yaşadı. Hastaneye kaldırıldı ve bu yüzden son davaya da gelemedi. Çorlu katliamına ilişkin bilirkişi ek raporu kendisini çok strese sokmuştu. Bundan dolayı da büyük ihtimalle stresi bağırsağına vurdu. Hastanede tedavi olduktan sonra Covid-19’a yakalandı” dedi.

Sosyal medyada Mısra Öz’e destek için yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle: