Yine Ümitcan Uygun yine Ahmet Hakan

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 6:10 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 6:10 pm

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Aleyna Çakır’ın ölümünde baş şüpheli olmasına ve DNA izleri eşleşmesine rağmen tutuksuz yargılanan ve Esra Hankulu’nun ölümünde de baş şüpheli olması sebebiyle yeniden tutuklanan katil zanlısı Ümit Can Uygun hakkında gazetesinde yapılan bir habere ilişkin ‘açıklama’ yaptı.

İki cinayette de katil zanlısı olan Ümitcan Uygun’un isminde bir afacanlık tınısı olduğu görüşünü savunan Ahmet Hakan, Ümitcan Uygun’un haberini gazetede “Ümitcan şöyle yaptı, Ümitcan böyle yaptı” diye vermek içimizden gelmedi” sözlerini sarf etti.

Ümitcan Uygun’un ilk ifadesi ortaya çıktı

Aleyna Çakır cinayetinden yargılanırken tutuklanmayan, uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanıp çıktıktan sonra Esra Hankulu’nun cinayetinde şüpheli sıfatıyla gözaltına alındıktan  ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanan Ümitcan Uygun’un isminin “Bizim Ümitcan” tınısını yaydığını iddia eden Hakan, ““Yine O Adam Yine Bir Ölüm” başlığının kısa hikâyesi budur.” dedi.

Esra Hankulu’nun tırnaklarından Ümitcan Uygun’un DNA’sı çıktı!

Hakan’ın Hürriyet’te yayımlanan sözlerinin bir kısmı şöyle:

ÜMİTCAN İSMİNİN YUMUŞATMASI

Ümitcan isminde…

– Bir afacanlık tınısı var.

– Kabul edilebilir oranda bir yaramazlık tınısı var.

– İsmin kendisi ister istemez “Bizim Ümitcan” tınısı yaymakta.

*

İşte bu nedenlerle…

Adı sürekli şüpheli kadın ölümleriyle birlikte anılan adamın haberini gazetede “Ümitcan şöyle yaptı, Ümitcan böyle yaptı” diye vermek içimizden gelmedi.

*

Dünkü Hürriyet’te çıkan…

“Yine O Adam Yine Bir Ölüm” başlığının kısa hikâyesi budur.

Aleyna Çakır’ın ev arkadaşı: Ümitcan Uygun’un şiddetlerine tanık oldum, zorla çalıştırıp parasını alıyordu