Yine Katar…Uçuşlar durdu fakat İstanbul’a seferler devam ediyor!

Yayın tarihi: 6 Nisan 2020 Pazartesi 8:36 am - Güncelleme: 6 Nisan 2020 Pazartesi 8:36 am

Katar’dan İstanbul Havalimanı’na uçuşlar fiilen devam ediyor.Türkiye’ye gelmek isteyen ve uçuş yasağı bulunan ülkelerdeki insanlar Türkiye’ye Katar üzerinden giriş yapıyor.

Katar’ın başkenti Doha’daki Hamad Uluslararası Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na her gün 1 direkt sefer bulunuyor. 10 Nisan’a kadar tüm uçuşlar dolmuş durumda. Seferler ise 300 kişilik Boeing 787 tipi uçaklarla Qatar Airways tarafından yapılıyor. Aşırı talepten kaynaklı bilet fiyatları ekonomi sınıfında 8 bin liraya, business sınıfında ise 30 bin liraya kadar çıkıyor. Ayrıca uçuşlar tek yönlü değil, isteyenler İstanbul’dan da Katar’a da uçabiliyor. Yani İstanbul’a yurtiçinden giriş ya da çıkış yapılamıyor ancak Katar’dan giriş çıkış yapılabiliyor.

BirGün’den Ozan Gündoğdu’nun haberine göre; Doha’dan İstanbul’a direkt seferler olmakla beraber İstanbul’a gelen yolcuların çoğu başka bir ülkeden aktarmayla geliyor. Örneğin Almanya’dan Türkiye’ye direkt uçuş bulunmuyor ancak Almanya’dan Türkiye’ye gelmek isteyen kişiler Katar üzerinden yurda giriş yapabiliyor.

Öte yandan Katar’da da koronavirüs salgını bulunuyor. 2,6 milyonluk bu küçük Körfez ülkesinde 4 Nisan itibariyle 1325 koronavirüs vakası bulunuyordu. Hasta sayısının nüfusa oranına göre Katar’ın durumu Türkiye’den kötü durumda. Örneğin İtalya ile uçuşların askıya alındığı 23 Şubat’ta İtalya’da 150 vaka bulunuyordu, İran’la uçuşlar askıya alındığında ise İran’daki vaka sayısı 43’tü. Buna karşılık tüm dünya ile uçuşların askıya alınmasına ve Katar’da 1325 vaka ve 3 ölüm bulunmasına rağmen uçuşların hala neden devam ettiği belirsizliğini koruyor.