Turkish Twist

Yayın tarihi: 16 Mart 2020 Pazartesi 1:14 am - Güncelleme: 2 Mayıs 2020 Cumartesi 3:37 pm

Yılmaz Polat

Doktor Mehmet Öz faydalı bir şey yaptı. ABD televizyonunda coronovirüse karşı alınacak temizlik önlemleri arasında el yıkamanın önemini anlatırken en etkili el yıkamanın ‘Türk usulü’ olduğunu
gösterdi.

Doğrusu el yıkamanın birde ‘Türk tipi’ olduğunu ben de ilk kez duydum.

İlginç gelebilir ama tanıtım açısından olumlu.

https://www.abcgazetesi.com/mehmet-oz-turk-tipi-el-yikamayi-ogretti-turkish-twist-90217

https://tele1.com.tr/mehmet-oz-jimmy-fallonda-abdlilere-turk-tipi-el-yikamayi-ogretti-141380/

Doktor Öz, ABD’de yayınlanan ‘The Tonight Show Starring Jimmy Fallon’ programında ‘Turkish Twist’ adını verdiği el yıkama yöntemini anlattı.

Fallon’un geceyarısı NBC Televizyonunda yayınlanan şovu seyircili ve çok izlenenler arasında. Şov virüsle mücadele kapsamında artık izleyici almıyor. Sanırım bunu Türkiye’de de sadece Tele1 Televizyonunda Uğur Dündar ‘Demokrasi Arenası’ proğramında uyguluyor.

Türkiye hakkında ABD’de son yıllarda olumsuz yayınların sayısı çok fazla. ‘İnsan hakları, ifade özgürlüğü, Suriye vs’ konularında çok sayıda eleştiriler var. Kongre’de yaptırım yasaları bekletiliyor.

Mehmet Öz’ün çok izlenen bir programda ‘el yıkama’ gösterisi şüphesiz ‘Türk imajına’ olumlu bir katkısı olacaktır.

Tabii ‘Turkish Twist’ diye adlandırdığı el yıkama biçimi Türkiye’nin olumsuz imajını düzeltmeyecektir , bazılarına komikte gelebilir ama en azından Türk asıllı ünlü bir tıp insanının el yıkama konusundaki önerisi dikkate alınır.

Doktor Öz ABD’de güvenilir bir isim olduğu için söyledikleri tanıtıma olumlu katkı sağlayacaktır.

Buarada Başkan Trump ne yapıyor? Kamuoyunu nasıl aydınlatıyor?

Başkan Trump coronavirüs konusunda sık sık Beyaz Saray’da halkın karşısına çıkıyor ama tek başına değil kalabalık bir heyetle. Yanında virüsle mücadeleyle ilgili atadığı ‘doktor koordinatör’
bilim adamları ve yardımcısı Pence ile yürütülen mücadeleyi en yetkili ağızlardan anlatıyor. Kendi sağlığı hakkında yapılan spekülasyonlara cevap veriyor, test
yaptırdığını temiz çıktığını açıklıyor. Amerikan halkını panikten uzaklaştırıp rahatlatmaya çalışıyor. Hazine Bakanı ekonomiyle ilgili alınan önlemleri bildiriyor. Kongre’le uyum içinde çalışıyor. Televizyonlar ülkenin en yetkili ağızları konuşturuyor. Karantinaya alınan şüphelilerle konuşuyor.

Peki Ankara’daki Saray’da neler oluyor?

Başkan Erdoğan coronavirüsle ilgili ne diyor?

Ekonomi Bakanı Albayrak’ın aldığı ekonomik önlemler neler?