Yılmaz Polat: Muhafazakarların Erdoğan’a verdiği destek bitti

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 11:53 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 Perşembe 1:35 pm

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk olan TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat Türk Demokrasi Projesi’nin detaylarını açıkladı.

TELE1 ekranlarında Zeynel Lüle’nin sunduğum Gerçeğin İzinde programına konuk olan TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat “Türk Demokrasi Projesi’nin detaylarını anlattı. Polat Büyük Ortadoğu Projesi’nin artık rafa kalktığını belirterek,  “Erdoğan’ın başlangıçta iktidara gelişinde yeni muhafazakarların verdiği destek artık çekilmiş durumda” dedi

Türk Demokrasi Projesi’nin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden sağlandığı yönünde iddialarında olduğunu söyleyen Polat, Projenin yönetim kurulunda yer alan iki ismin sonradan listeden çıkartıldığını ifade etti. Polat “Dikkat çeken isimler de var. Bu isimler bu projenin danışma kurulunda yer almıştı ama sonradan çıkartıldı. Bunlardan biri FETÖ ile ilişkilendirilen Aykan Erdemir ve Süleyman Özeren isimleri. Ama bu isimler sonradan çıkartıldı. Bunun finansmanının FETÖ tarafından yapıldığı konuşuluyor ama çok da açık değil” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ BANKACILIK SEKTÖRÜYLE İLGİLİLER”

Polat Türk Demokrasi Projesi’nin sitesine girildiğinde çok önemli bililere yer verildiğini belirterek, “Türkiye’deki bankalarla yakından ilgililer. Halk Bankası, Ziraat Bankası, kamu bankalarını da yakından izliyorlar yolsuzluklara kadar yer vermişler. İş Bankasını da bu kategoriye sokmuşlar” ifadelerine yer verdi.

ABD yapımı ‘Türk Demokrasi Projesi’