Yılmaz Polat: ABD’nin Rusya’ya hava sahası yaptırımına Türkiye de uyacaktır

Yayın tarihi: 2 Mart 2022 Çarşamba 7:28 am - Güncelleme: 2 Mart 2022 Çarşamba 9:31 am

TELE1 Washington temsilcisi Yılmaz Polat Rusya Ukrayna savaşını TELE1’de Gün Başlıyor programında değerlendirdi. Polat, Rusya yaptırımlarının ABD‘yi de etkileyebileceğini söyledi.

TELE1’de yayınlanan, Murat Taylan’ın sunduğu Gün Başlıyor programına konuk olan Yılmaz Polat ABD’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. ABD’nin Rus oligarklara yaptırım uygulayacağını söyleyen Polat, yaptırımların ABD’yi de etkileyebileceğini söyledi.

ABD de hava sahasını Rusya’ya kapattı

Polat’ın açıklamaları şöyle:

Biden’ın yaptığı ABD hava sahasının Rusya’ya kapatılması açıklamasını NATO ülkelerini kast ederek söylüyor. ABD’de bu karara dahil. NATO’da alınan kararlara bağlı tüm ülkeler uymak zorunda. Türkiye de buna uyacaktır.

ABD, Rus oligarklara yaptırım uygulanacağını açıkladı. Ama Rus oligarkların oturduğu semtler var. ABD başkanlarının ilişkide oldukları var. Nasıl yapacaklar bilmiyorum.

Biden konuşurken Ukrayna Büyükelçisi Biden’in eşinin yanına oturdu. Biden’in eşinin davetlisi olarak geldi. Salondaki kongre üyelerinin bir çoğunun elinde Ukrayna bayrağı vardı.

Enerji ve petrol fiyatları Amerika’da arttı. Bu Biden’in reytinglerini de etkiledi. Yaptırımlar Rusya’yı etkileyecektir. Bu yaptırımlar Amerika ekonomisini de etkileyebilir.