Yılmaz Özdil’den Sedat Peker çıkışı

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 3:13 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 3:13 pm

Gazeteci Yılmaz Özdil, suç örgütü lideri Sedat Peker’in dijital tecrit altında olduğunu söyledi. Özdil, “Sedat Peker’in de hukuki haklarının takip edilmesi lazım. Kim tarafından? Hem bağımsız medya hem de muhalefet tarafından. ” dedi.

Yeniçağ TV’de Emre Kulcanay’ın sorularını yanıtlayan Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Sedat Peker’in avukatı ile konuştuğunu belirterek Sedat Peker’in ailesiyle birlikte dijital tecrit altında tutulduğunu, pasaportuna el konularak başka bir ülkeye gitmesinin engellendiğini söyledi.

Yılmaz Özdil şunları söyledi:

“Bana sorarsan Sedat Peker’in sessizliğe gömüldüğü falan yok. Sedat Peker daha ne açıklasın kardeşim? Adam çıktı uyuşturucu güzergahlarını, suikastleri, servetinin kaynağı belirsiz oligarkları, kimin malına mülküne devlet adıyla çöktüklerini, hangi kara paracıların, hangi yasadışı bahisçilerin Türkiye’de kimleri ağına düşürdüğünü, Türkiye’nin hangi bölgelerinde otellerine kimlerin çöktüklerini, bu otellerde kimleri ağırladıklarını… Daha neler anlattı!.. Ve anlattıklarıyla ilgili olarak Amerikan savcıları harekete geçti, Avusturya’da tutuklamalar oldu, Kıbrıs’ta hükümetler düştü. Dolayısıyla Sedat Peker’in sessizliğe gömülmüş olduğu falan yok.

“BUNLARI GEÇ”

Şu anda Sedat Peker’in neden video ya da tweet atamadığını hepimiz biliyoruz. Nedir? Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapılan görüşmeler neticesinde -artık Türkiye ne dedi, ne verdi onu bilemeyiz ama- Sedat Peker ve ailesinin şu anda bir ‘dijital tecrit’e alındığını biliyoruz. Nereden biliyoruz? Sedat Peker’in avukatı bunu söylüyor. Ben de kendisine sordum, avukatına, bunu anlattı. Nedir bu dijital tecrit? Demişler ki, “Kardeşim sen şu anda tweet atmayacaksın. Sen şu anda video doldurmayacaksın. Pasaportuna da el koymuşlar. Ben buradan çıkayım, başka bir ülkeye gideyim de diyemez. Dolayısıyla bu kişinin, Sedat Peker’in konumu her ne olursa olsun, geçmişte onu yapmış, bunu yapmış, bunların hepsini geç.

Yılmaz Özdil’in hakaret davasında Ebubekir Sifil ifade verdi

“PEKER’İN HAKLARININ TAKİP EDİLMESİ LAZIM”

“Kim olduğuna değil ne söylediğine bakmak lazım. Dolayısıyla nasıl bugün Osman Kavala’nın, Selahattin Demirtaş’ın, Çetin Doğan’ın, Sedef Kabaş’ın, en son haklarında tutuklama kararı çıkarılan Barış Pehlivan gibi gazeteci arkadaşlarımızın nasıl hukuki haklarını, Anayasal hakları gereği takip ediyorsak Sedat Peker’in de hukuki haklarının takip edilmesi lazım. Kim tarafından? Hem bağımsız medya hem de muhalefet tarafından. Yapılıyor mu? Yapılmıyor. Neden yapılmıyor? Asıl üzerinde durulması gereken konu bu.”