Yılmaz Özdil’den İmamoğlu çıkışı: Skandala imza attılar

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 12:05 am - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 9:00 am

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu’nun balık restoranına giderken çekilen MOBESE görüntüleri hakkında konuştu. Özdil, yapılan şeyin apaçık bir suç olduğunu söyleyerek, “Gözleri o kadar dönmüş ki, nasıl büyük bir uluslararası skandala imza attıklarının farkında değiller” ifadesini kullandı.

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Tuba Emlek’in Youtube kanalında gündeme dair soruları yanıtladı. Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE görüntülerinin servis edilmesiyle ilgili yapılan şeyin suç olduğunu belirten Özdil şu ifadeleri kullandı:

“Bu işin şakası yok. Bu, suçtur. Apaçık suçtur. Sadece Türkiye açısından değil uluslararası suçtur. Bu şehirde yaşayan herkes bunu acıyla hatırlar. İstanbul’da AKP iktidarında bombalar patladı. İngiltere’nin İstanbul konsolosluğuna bombalı kamyonla daldılar. İngiltere’nin İstanbul başkonsolosu güvenlik zafiyetine gitti.

Ekrem İmamoğlu’na saldıracağım derken İngiltere’nin büyükelçisini MOBESE ile servis ettiler. Gözleri o kadar dönmüş ki, nasıl büyük bir uluslararası skandala imza attıklarının, nasıl büyük bir terör tehdidine kapı açtıklarının farkında değiller. Bu şehirde senin iktidarında İngiltere’nin İstanbul başkonsolosu terör yüzünden hayatını kaybetti. Sen bu şehirde, senin partinden olmayan belediye başkanını karalayacağım diye aynı ülkenin büyükelçisini kamerayla servis ediyorsun. Aklınızı mı yitirdiniz?

“84 MİLYON YURTTAŞIN, ÜLKENİN BEKASINI İLGİLENDİREN BİR SUÇTUR”

Suç olmayan MOBESE görüntüsünü yayımlamak dünyanın her yerinde suçtur. Bütün dünyada bu suç sadece Türkiye’de işlendi Ekrem İmamoğlu’nu karalayacağım derken. Bu gerçekten korkunç bir durum. Hedef Ekrem İmamoğlu ama sadece Ekrem İmamoğlu’nu değil, bu ülkede yaşayan 84 milyon bütün yurttaşların, ülkenin bekasını ilgilendiren bir suçtur.

Devletin güvenliğiyle ilgili görüntüyü medyaya servis etme, ülkenin bekasıyla ilgili bir suçtur.

“İSTANBUL’U SATIYORLAR”

Kanal İstanbul çevresinde emlak alım satımlar hakkında da konuşan Özdil, “Lübnanlı kurmuş tezgahı ekranda, adam İstanbul’u satıyor. Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul’u bu şehre yaptırmayacak. O zaman ne yapacaklar? Ekrem İmamoğlu’na saldıracaklar. Ülkemizi adam satıyor, Arap koymuş vitrine ‘Ey ahali satılık’ diyor. Bundan daha büyük, daha utanç verici ve onur kırıcı bir şey olur mu? Buna cevap vereceklerine dönmüşler Ekrem İmamoğlu’na saldırmaya çalışıyorlar. İstanbul’u satıyor Arap kardeşim, İstanbul’u satıyor!” dedi.

“SEÇİM OLMADAN SONSUZ DÜŞÜŞ DURDURULAMAZ”

Seçim vurgusunda bulunan Özdil, “AKP bile iktidara gelse hayat daha temiz, daha sıfırdan başlar. Ekonomiyi düzeltmesi için AKP’nin bile seçime gidip seçimi kazanırsa bir şansı olabilir. Seçim olmadan Türkiye’deki sonsuz düşüş durdurulamaz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil Sezen Aksu’nun geçmişini döktü: İşte bu zihniyete destek verdi