Yılmaz Özdil Sedat Peker için ne demişti?

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2021 Perşembe 3:25 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 Perşembe 3:25 pm

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker, bugün yayınladığı videosunda Yılmaz Özdil’le ilgili “Dik adam kardeşim. Dik adam” dedi.

Organize suç lideri Sedat Peker’in bugün yayınladığı videoda Sözcü yazarı Yılmaz Özdil detayı dikkati çekti. Peker’in önünde bu sefer gazeteci Yılmaz Özdil’in Son Cüret kitabı olduğu görüldü.

Peker, cezaevindeyken annesinin cenazesine gidememesine bir tek Özdil’in tepki gösterdiğinin altını çizerek, “Namuslu adam olmak böyle bir şey kardeş. Namus sahibi bir adam. Beğenirsin, beğenmezsin, aynı dünya görüşüne sahip olursun, olmazsın. Ama dik adam kardeşim. Dik adam” demişti.

YILMAZ ÖZDİL NE DEMİŞTİ?

Sözcü yazarı Özdil, gazetesine ve gazetenin yöneticilerine “FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım” iddiasıyla ilgili açılan dava hakkında 2020 Ocak’ta bir açıklama yapmıştı.
Özdil, o dönem Sözcü gazetesinin sahibi olan Burak Akbay’ın hakkında yakalama kararı olduğu için babası Ertuğrul Akbay’ın cenazesine gelemediğini anımsatarak şunları yazmıştı:

“Ertuğrul Akbay, rahmetli oldu. Aslında bu bir cinayetti. Çok sağlıklı insanlardan birisiydi. Tetikçi medyanın iftiraları ve düpedüz montajlanmış fotoğraflar, ona yapılan hakaretler ve oğlunun başına gelenler, Ertuğrul Akbay’ın bütün vücut sistemlerini bozdu ve kahrından öldü. Hiçbir şeyi olmayan adamın iki ay içinde elimizden kayıp gittiğini gördük.”

“Cenaze törenindeydik ve sadece Sözcü değil, tüm namuslu gazeteciler ve siz değerli yurttaşlarımız oradaydı. Ben 37 yıldır gazetecilik yapıyorum, hayatımda ilk kez böyle bir şey gördüm. Bir evlat, babasına musalla başında cep telefonuyla hakkını helal etti. Biz kabristana gittik, Burak Akbay babasının toprağa verilişini cep telefonundan gördü, duasını cep telefonundan yaptı.”
“Türkiye’nin en saygın insanı Mehmet Haberal babasını toprağa veremedi, hapisteydi., Sedat Peker, seversin ya da sevmezsin ayrı şey bu bir kutsal görevdir, annesini toprağa veremedi. Türkiye’nin kahraman komutanlarından Engin Alan, annesini, kardeşini toprağa veremedi. Bunu aynısını şu anda Sözcü’ye yapıyorlar.”