Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş gıdaların listesini açıklamaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde 1 milyona yakın denetim yapıldı ve 16 bin uygunsuzluk tespit edildi. Listede, köftelerin içine domuz eti, Adana kebapların içine kalp, zeytinyağının içine tohum yağı kullanılması gibi birçok sağlığı tehlikeye atan gıdalar açıkladı. Gazeteci Yılmaz Özdil, köfte ve sucuk gibi gıdalarda domuz, eşek ve at eti çıkması skandalı hakkında konuştu.
Yılmaz Özdil yayınladığı videoda şunları söyledi:
“Helal gıda ayaklarına yatmak için dükkanlarına dini tınılı isimler veriyorlar.
- Hacı Baba Lokantası: Eşek eti çıktı.
- Tekbir Lokantası: Sucukta tavuk derisi çıktı.
- Hicret Lokantası: Köftede at eti çıktı.
Helal markalarla helal diye yedirdikleri bunlar.”
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesinde yer alan gıdaların bazıları şöyle: