Yılmaz Özdil, AKP’nin oylarının erimesinin nedenlerini madde madde anlattı

Yayın tarihi: 27 Ocak 2021 Çarşamba 2:54 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2021 Çarşamba 3:01 pm

Mercek programına katılan Yılmaz Özdil, AKP’nin neden oy kaybı yaşadığını açıkladı. Özdil, “CHP’li belediyeler toplumla o kadar sağlıklı ilişki kurdu ki AKP’nin oyları erimeye başladı.” dedi.

Tuba Emlek’in sunduğu Mercek programına konuk olan gazeteci yazar Yılmaz Özdil AKP’nin oylarının neden düştüğünü açıkladı. “Türkiye’nin en önemli meselesi ekmek meselesidir” diyen Özdil, AKP’nin kaybetme riski olduğu için erken seçime gitmeyeceğini belirtti.

AKP’nin neden oy çöküşü yaşadığını açıklayan Özdil, şöyle konuştu:

“Çünkü pandemi. Çünkü belediyeler. Türkiye’de büyük şehirlerin tamamını muhalefet ele geçirdi. CHP’li belediyeler toplumla o kadar sağlıklı ilişki kurdu ki AKP’nin oyları erimeye başladı. Mart ayında Türkiye’de pandemi ilan edildiğinde bütün CHP’li belediyeler halkın sorunlarına yönelik şahane kampanyalar yaptı. AKP’nin oy çöküşünün sebebi bu belediyelerin ve belediye başkanlarının iyi çalışması. AKP’nin gerçekten oy kaybına olan süreçte ekranlara gazetecileri çıkaracaklarına uzmanlar çıkıyor ve toplum gerçek sorunlarını ekranlarda gördükçe AKP inanılmaz bir oy kaybına uğruyor.”