Yılmaz Büyükerşen yerine aday gösterilen Ayşe Ünlüce’yi anlattı

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 7:30 am

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP’nin Eskişehir adayı Ayşe Ünlüce’yi anlattı. Büyükerşen, Ünlüce için, “Belediyeciliği çok iyi öğrendi. Belediyenin hakkını koruduğu gibi vatandaşın da korur” dedi.

Eskişehir’de 25 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı yapan ve 6’ncı dönem için CHP’den adaylık başvurusunda bulunan Yılmaz Büyükerşen bu kez aday gösterilmedi. 86 yaşındaki Büyükerşen’in yerine, onun işaret ettiği Ayşe Ünlüce aday gösterildi.

Çok konuşulan sürecin ardından “Üzülmedim ama kırıldım” açıklamasını yapan Büyükerşen Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuştu.

“ADAY GÖSTERMEYECEKLERİNİ BİLİYORDUM”

Büyükerşen bu seçimde adaylıktan nasıl çekildiğini, genel başkana niçin kırıldığını şöyle anlattı:

“Aday göstermeyeceklerini biliyordum. Üzüldüm demeyeyim de kırıldım. Neden kırıldığımın sebebi şu: Ben adaylığımı çekecektim. Anketlere göre aday belirlemesi yapılacağı söylendi. Ben de ‘25 senedir belediye başkanlığı yapıyorum. Uluslararası ödüller alan Eskişehir’e başkalarının tabiriyle takla attırmış çağdaş bir şehir meydana getirmişiz. Eğer beni tanımadıysanız, parti olarak anketle beni nasıl tayin edeceksiniz?’ dedim.”

Büyükerşen CHP’nin yerine aday gösterdiği Ayşe Ünlüce’yi ise şöyle anlattı:

“Ayşe Hanım’ın pek çok özelliğini ben bilirim. Belediyeciliği çok iyi öğrendi. Belediyede hak, hukuk, adalet, kanunları uygulanması konusunda daire başkanlarına, personeline öğrettikleri davranış şekilleri bana, yerel yönetimlerde hep öyle olmasını düşündüren bir imaj çizdi.

Örnek vereyim: Belediyeler vatandaşa hizmet verirler, karşılığında para alırlar veya kendi kaynaklarını, hükümetten gelen kaynakları kullanırlar. Bazen bana ‘Sayın başkanım vatandaşa ceza yazmışız. Ama ekonomik krizde ödeyemez’ der. Ya da kiralarını ödemeyenler hakkında hukuk bürosundaki avukatlarımız dava açıyor. Tahliye kararları verecekler fakat ekonomik durum ortada. Dolayısıyla cezalar çok ağır. Kendisine ‘Gelirler daire başkanıyla konuşun indirebiliyorlarsa indirsinler’ dediğimde, ‘indiremezler mevzuat var. İzin verirseniz vatandaşı çağırıp belediyemize itiraz dilekçesi vermesini hatta bizi mahkemeye vermesini tavsiye edeceğim’ diyordu.

“KENDİSİNE KÖKLÜ BİR İNANCIM VAR”

Ayşe Hanım hakikaten örnek büyükşehir belediye başkanı olacak bir kadın ve kendisine köklü bir inancım var. Türkiye, kaynakları ve imkanları çok olan bir ülke. En önemlisi de Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu ‘En büyük ikinci eserim’ dediği Cumhuriyetin parlamenter sisteme hemen dönmesi taraftarıyım. Bu zenginliklerimizin, yetişmiş insan gücümüzün artık yurt dışına kaçırdığımız gençlerimizin, memlekette imkanlarını artırıp sorunlarını çözerek, yoksullukla mücadele etmeliyiz. İşçi, emekli, emekçiler o kadar sefalet içerisinde ki. Biz mesela 2 yıldır yatırım yapamadığımız için çok üzgünüm. Sebebi; imkanlarımızı sosyal yardımlara harcamak zorunda kaldık.”

Özgür Özel AKP’ye geçen Hatipoğlu’na yüklendi, Yılmaz Büyükerşen’in yeni görevini açıkladı

Kaynak: TELE1