Yılın son kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek! İşte öne çıkan konu başlıkları

Yayın tarihi: 26 Aralık 2022 Pazartesi 11:27 am - Güncelleme: 26 Aralık 2022 Pazartesi 11:27 am

Yılın son kabine toplantısı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün saat 15.00’te Saray’da gerçekleştirilecek. Toplantıda ana gündem maddesinin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olacağı öğrenildi.

Yılın son kabine toplantısı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da saat 15.00’te başlayacak.

İç ve dış gelişmelerin masaya yatırılacağı toplantıda ana gündem maddesinin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olacağı öğrenildi. Bu düzenlemenin yanı sıra birçok önemli başlık da ele alınacak.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT konusunda kapsamlı bir sunum yapacak. Toplantıda başta EYT’ye yaş sınırı gelebileceğine dair tartışmalar, yaş sınırı, askerlik borçlanması olmak üzere son detaylar masada olacak.

Kabinede asgari ücrete yapılan zammın ardından 250 liralık işveren desteğinin detayları da ele alınacak. Desteğin verilmesi için kanun değişikliği yapılması gerekiyor. Kabinenin ardından kanun teklifi hazırlanarak Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

EYT’liler için yeni yaş iddiası!

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE

Ekonomik kriz nedeniyle üst üste gelen zamlarada iktidarın müdahale hazırlığında olduğu ve bu konunun da toplantıda görüşüleceği belirtildi.Buna göre yeni önlemler masada tartışılacak. Bu kapsamda asgari ücretin 8 bin 500 liraya çıkarılmasının ardından fahiş fiyatla mücadele kapsamında atılacak yeni adımlar da konuşulacak. Yeni yılın son toplantısında binlerce kişinin şikayetine konu olan araç muayene ücretlerinin de konuşulması bekleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, araç muayene ücretlerinin artış oranının indirime gidilmesi için Cumhurbaşkanın yetkisinin olduğunu söylemesinin ardından gözler indirime gidilip gidilmeyeceğine çevrilmişti.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Yunanistan’la yaşanan gerilimin yanı sıra, yürütülen ‘terörle mücadele’ operasyonlarının da değerlendirileceği toplantıda yılsonu değerlendirmesi de yapılacak.

Toplantıda alınan kararları Erdoğan kamuoyuna duyuracak.