Yılın ilk yavru aslanlarına ilginç isim önerileri

Yayın tarihi: 3 Nisan 2021 Cumartesi 10:57 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2021 Cumartesi 10:57 pm

Aslan Park’ta dünyaya gelen yılın ilk aslanlarının isimleri, sosyal medyada oylamaya sunuldu. Park Direktörü Gökmen Aydın, birçok hesaptan isim önerilerinin geldiğini belirterek, en çok dikkat çeken isimlerin ‘Pandemi’, ‘Kovid’, ‘Dezenfektan’ ve ‘Maske’ olduğunu söyledi.

İstanbul’un Tuzla ilçesinde bulunan Aslan Park’ta yılın ilk yavruları dünyaya geldi. 75 gün önce her biri yaklaşık 2 kilogram doğan iki dişi aslan, Aslan Park’ın gözdeleri oldu.

İlk ay annelerinin yavru aslanları yoğun ilgiyle büyüttüğünü belirten Aslan Park Direktörü Gökmen Aydın, bir ay sonra annelerinin emzirmemeye başlamasıyla veteriner hekim ve bakıcıların gözetiminde yavruları bakmaya başladıklarını söyledi. Gökmen, yavruların öncelikle onlar için özel hazırlanan anne sütüne yakın bir karışım ile beslenilirken şimdi ise günde 400 gram tavuk eti yediğini de sözlerine ekledi.

‘GEN MERKEZİYİZ’

İki yavruyla aslan sayısının 12’ye ulaştığını belirten Gökmen, “Burada asıl yapılan şey, dünyada azalan aslan nüfusunu desteklemek. Biz bu canlıların doğada yok olmaması üzerine kurulmuş yaşayan gen merkeziyiz. Her yıl önemli sayıda aslan ve diğer yırtıcı kedilerden yavru alıyoruz. Bu yılın da ilk yavruları aslanlarımız oldu. Amacımız doğal yaşamda faaliyet gösteren milli parklara ya da başka hayvanat bahçelerine dünyaya gelmiş yavruları belirli yaşa gelince oralara gönderip oralardaki sayıyı arttırmak. Bunun için yoğun çaba sarf ediyoruz” diyerek azalan aslan nüfusuna dikkat çekti.

‘HERKES BİRİSİNİN ADINI ÖNERİYOR’

 “Yavrularımız bakıcılarımızla temasta bulunuyor. Bu sayede ziyaretçilerimizin de bu canlılarla vakit geçirmesi ve temasta bulunmasını sağlıyoruz” diyen Gökmen, şunları söyledi: