Yıldız Tilbe’ye tepki yağdı: Sanatçı topluma kin, nefret aşılamaz

Yayın tarihi: 12 Mart 2022 Cumartesi 3:38 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 8:30 pm

Şarkıcı Yıldız Tilbe Twitter hesabından ‘saldırgan köpeklerin zehirlenmesi’ni gerektiği yönünde paylaşımda bulundu. Sosyal medyada Tilbe’ye tepki yağdı.

Şarkıcı Yıldız Tilbe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sahipsiz saldırgan köpekler için “Saldırgan köpek gruplarına bölge halkı zehirli et versin, hepsi gebersin” dedi. Kısa sürede tepki çeken Tilbe, yeni bir açıklama yaparak saldırgan köpeklerin insan öldüren kişilerden bir farkının olmadığını söyledi.

Twitter hesabını aktif şekilde kullanan Tilbe, paylaşımında “Sahipsiz köpekler hayvan barınaklarında toplanıp aklı başında, hayvansever görevliler tarafından bakılmalıdır. Saldıran köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin hepsi gebersin, insan parçalamak nedir ya? Toplasınlar hayvan barınaklarına köpekleri, hayvanseverler görevlendirilsin, hayvan sevmeyen sırf görev diye bu işi yapan birileri olmasın barınaklardaki hayvanlar birbirini yiyor açlıktan Allah razı olmasın, hayvanseverler görevlendirilsin, kontrol edilsin hayvanda kurtulsun insan da” dedi.

Açıklamalarıyla kısa sürede gündem olan Tilbe, paylaşımlarına şu şekilde devam etti: “Bütün insanların ve hayvanların yaşama hakkı vardır, fakat saldırmaya öldürmeye hakkı yoktur, olmamalıdır. Yasalar insanın da hayvanın da birbirine zarar vermeden yaşamalarını kanunlaştırmalıdır. İnsanlara grup halinde saldıran parçalayan, öldüren köpeklerin insan öldüren bir insandan farkı yoktur, cezalandırılmalıdır. Başka insanlara saldırmak için özgür bırakılmamalıdır. Bende şu an çocukları kadınları insanları parçalayan köpeklerden nefret ediyorum. Sevmek için bir sebep göremiyorum.”

Aşı karşıtı paylaşım yapan Yıldız Tilbe’ye tepki yağdı

‘SANATÇI İNSANLARA KİN, NEFRET AŞILAMAZ’

Tilbe’nin açıklamalarının ardından Twitter’da ‘#haddinibilYıldızTilbe’ etiketi TT’de birinci sıraya yükseldi. Bir kullanıcı, “Bundan sonra zehirlenerek ölen tek bir hayvanın sorumlusu kendisidir. Sanatçı insanlara kin nefret aşılamaz. Yazık. #YıldızTilbeHaddiniBil #SokakHayvanlarıSahipsizDeğil” diye yazdı. Tepkilerden bazıları şöyle:

AJDA PEKKAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Sosyal medyada barınaktaki bir köpeği sevdiği görüntülere yer veren Pekkan “Savaşa karşı ve şiddete karşı duruşumuzu hayatın her alanında ve her canlıya yapılacak vahşete ve baskıya karşıda göstermemiz gerekiyor. Gerçekten çok üzgünüm. Mazlumları hedef alan hiç bir ölüm fermanına sessiz kalamam. Bizler yaşatmak için varız. Sokak hayvanları sahipsiz değildir” dedi.