Yıldız Teknik Üniversitesi’nden gerici Bedri Gencer için flaş karar

Yayın tarihi: 29 Ocak 2020 Çarşamba 11:35 am - Güncelleme: 29 Ocak 2020 Çarşamba 11:43 am

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında ‘çocuk evliliklerinin yasaklanması deprem getirdi’ paylaşımıyla tepki toplayan gerici Bedri Gencer hakkında çalıştığı Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından inceleme başlatıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde profesör olarak görev yapan Bedri Gencer’in, Elazığ depreminin ertesi günü kişisel sosyal medya hesabı üzerinden afetleri çocuk evliliklerinin yasaklanmasına bağlaması büyük tepki çekmişti.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden Bedri Gencer’in mesajına tepki!

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden dün akşam saatlerinde konuyla ilgili resmi açıklama geldi. Açıklamada, “Halkımızın son derece üzgün, devletimizin tüm birimleri ile sahada olduğu bu dönemde üniversitemizde görevli bir öğretim üyesinin sosyal medyada yer alan paylaşımına ilişkin ivedilikle inceleme başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

‘Çocuk evliliklerinin yasaklanması deprem getirdi’ diyen YTÜ Profesörü Gencer’den eleştirenlere hakaret

İNCELEME BAŞLATILDI

Üniversitenin paylaşımında, “Üniversitemizde görevli bir öğretim üyesinin sosyal medyada yer alan, haddini aşan ve kabul edilmesi mümkün olmayan paylaşımına ilişkin kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Halkımızın son derece üzgün, devletimizin tüm birimleri ile sahada olduğu bu dönemde üniversitemizde görevli bir öğretim üyesinin sosyal medyada yer alan paylaşımına ilişkin ivedilikle inceleme başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden yapılan açıklama şöyle:

Gökhan Özoğuz’dan gerici Bedri Gencer’e tepki: Hakkımı helal etmiyorum!