Yıldırım’ın karakolda ölümü: Savcı değiştirildi

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2021 Perşembe 4:47 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2021 Perşembe 4:47 pm

Birol Yıldırım, Esenyurt Polis Merkezi Amirliği’nde 5 Haziran’ı 6 Haziran’a bağlayan gece hayatını kaybetmişti. Açılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmada savcı değiştirildi. Dosya hakkında da gizlilik kararı verildi.

Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre; özel bir güvenlik şirketinde amir olarak çalışan 42 yaşındaki Yıldırım, mesai arkadaşı B.U.’nun bir polis ile tartışıp gözaltına alınması üzerine 5 Haziran’da saat 22:30 sıralarında Esenyurt karakoluna gitmişti. Bilgi almak isteyince rütbeli bir memurun, “Bu arkadaşı da alın içeri” talimatıyla saat 23:30 sıralarında gözaltına alınmıştı. 6 Haziran’da saat 03:00 sıralarındaysa bir polis karakoldan dışarı çıkarak bekleyenlere, “Birol Yıldırım vefat etti. Başınız sağ olsun” demişti.

Valilik ve emniyet ‘bekletildiği sırada fenalaştığı’nı öne sürse de, Yıldırım’ın karakolun girişinde tekme tokat dövüldüğü, karakoldan çıkarken yaka paça tekrar içeri çekilerek kötü muamelenin sürdüğü, güvenlik amirinin ölümünden sonra da polislerin arasında örtbas girişiminin yaşandığı karakolun içindeki ve kapısındaki güvenlik kameralarına yansımıştı.

Başsavcılıktan görüntüler sonrası Birol Yıldırım açıklaması

Birol Yıldırım’ın karakolda ölümüne ilişkin ilk görüntüler: Tekme tokat tekrar içeri alınmış