Yıldırım’ın karakolda darp edildiği görüntüler ortaya çıktı

Yayın tarihi: 21 Haziran 2021 Pazartesi 1:19 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2021 Pazartesi 1:19 pm

Polis memuruyla tartışıp gözaltına alınan arkadaşının akıbetini sormak için karakola giden Birol Yıldırım’ın polisler tarafından dövüldüğü iddia edilmişti.  Yıldırım’ın Esenyurt karakolundaki ölümü öncesi çekilen görüntüler ortaya çıktı.

Özel bir güvenlik şirketinde amir olarak çalışan 42 yaşındaki Birol Yıldırım, mesai arkadaşı B.U.’nun bir polis memuruyla tartışıp gözaltına alınması üzerine 5 Haziran’da saat 22:30 sıralarında Esenyurt Karakolu’na gitti. Burada bilgi almak isteyince karakolda bulunan rütbeli bir memurun, “Bu arkadaşı da alın içeri” talimatıyla saat 23:30 sıralarında gözaltına alındı; yönetmeliğe aykırı olarak doktor kontrolü için hastaneye sevk edilmedi.

Tanık anlatımlarına göre, gece saat 01:00 sıralarında sivil kıyafetli bir kadın, “Nabzı yok” diye bağırdı. 15 dakika sonra karakola ambulans geldi. Ambulans 45 dakika kadar karakolda kaldı. Bu sırada sağlık görevlilerinden birinin, “Ex olmuş” (ölmüş) dediği duyuldu. Ambulans, Yıldırım’ı almadan karakoldan ayrıldı. Bir polis memuru karakoldan dışarı çıkarak, “Birol Yıldırım’ı tanıyan var mı? Kendisi polise şiddet uyguladı” diye bağırdı. Tanıkların “Evet” demesine rağmen Yıldırım kendilerine gösterilmedi.

03:00 sıralarında savcı karakola geldi. Kısa bir süre sonra bir polis karakoldan dışarı çıkarak tanıklara, “Birol Yıldırım vefat etti. Başınız sağ olsun” dedi. Yıldırım’ın cenazesi yakınlarına teslim edildiğinde, burnu darp nedeniyle göçmüş ve kan akıyordu. Aynı şekilde kulaklarından ve gözünden de kan geliyordu.

İstanbul Valiliği ve Emniyet’ten yapılan açıklamada ise Yıldırım’ın ‘odada bekletildiği sırada fenalaştığı’ belirtildi.

Gözaltındaki arkadaşını kontrol etmek için karakola giden Yıldırım, gözaltına alındı. Yıldırım’ın arkadaşı, gözaltı sürecinde Yıldırım’ın başına neler geldiğini avukatı Hüseyin Tuzcu’ya anlattı. Tuzcu’nun anlatımına göre, B.U. “Birol Yıldırım’a kalbimde stent var bana vurmayın demesine rağmen iki yıldızlı komiser gözümün önünde ‘buradan ölün çıkacak’ diyerek vurdu. Küfür etti. 11 tane polis vura vura öldürdü Birol Yıldırım’ı” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Diken’in ulaştığı yeni görüntülerde saatler 23:22’de Birol Yıldırım’ın karakoldan çıkmak üzereyken arkasındaki bir polise döndüğü görülüyor. Bu sırada yüzünü döndüğü polis Yıldırım’ın üzerine atlayarak onu tokatlıyor ve itmeye başlıyor. Yıldırım, karakolun nizamiyesinden dışarı çıkmaya çalışıyor ancak başka bir polis onu içeri çekiyor ve çıkmasına izin vermiyor. Diken’in daha önce yayınladığı görüntülerde Birol Yıldırım2ın saat 23:16’da karakola girdiği görülmüştü. Yeni görüntülerde ise Yıldırım’ın karakola girdikten kısa bir süre sonra 23:22’de binadan çıkmaya çalıştığını anlaşılıyor.