Yıldırım Kaya’dan Karaismailoğlu’na: Sayın Bakanın belediye başkanlığında gözü var

Yayın tarihi: 22 Kasım 2022 Salı 8:00 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2022 Salı 10:44 pm

CHP’li Yıldırım Kaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Bakan Adil Karaismailoğlu’na yönelik, “Sayın Bakanın belediye başkanlığında gözü var sanırım. Kendini bir türlü alıkoyamıyor. İstanbul ile yarışıyor, Ankara ile yarışıyor” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda servisçilerin sorunlarını ve KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası’nın yöneticilerinden 17’sinin atamalarını gündeme getirdi.

Bakan Karaismailoğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan Kaya, “Sayın Bakan, büyükşehir belediye başkanları ile yarışmayı bir kenara bırakın, hizmete kendi bakanlığınızdan devam edin.” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI İLE YARIŞMAYI BİR KENARA BIRAKIN”

“Sayın Bakanın belediye başkanlığında gözü var sanırım. Kendini bir türlü alıkoyamıyor. İstanbul ile yarışıyor, Ankara ile yarışıyor. Sayın Bakan şöyle düşünün, bir başkent düşünün. O başkentin havaalanına metro yok. Şimdi Melih Gökçek döneminde ‘bu metroyu siz yapmayın, biz yapacağız’ dediniz ama şu ana kadar metroya dair en ufak bir adım atmadınız. Sayın Bakan, Mansur Yavaş sizden talep ediyor. Buradan çok açık ve net çağrı yapıyorum. Ya yapın ya da bırakın biz yapalım. Siz zaten bize bıraksanız da zamanınız yetmeyeceği için biz şimdiden hazırlıklara başladık. Ankara’da sizin de havaalanına gideceğiniz bir metronuz olacak. Sevgili milletvekilleri siz de havaalanına giderken arabanıza değil, metroya binerek gideceksiniz. Bunu bizim iktidarımızda biz gerçekleştireceğiz. Sayın Bakan, büyükşehir belediye başkanları ile yarışmayı bir kenara bırakın, hizmete kendi bakanlığınızdan devam edin.

Bakan Karaismailoğlu’ndan Komisyon’daki eleştirilere yanıt: Biz Anadolu çocuklarıyız