Yıldırım Kaya Gezi tutuklularını ziyaret etti

Yayın tarihi: 15 Kasım 2022 Salı 5:15 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2022 Salı 5:15 pm

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde Gezi tutukluları Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i ziyaret etti. Kaya, 203 gündür tutuklu bulunan Yapıcı, Mater ve Özerden’in mesajlarını iletti.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, cezaevi önünden bir video paylaştı.

Gezi tutuklularının mesajlarını ileten Kaya şunları söyledi:

203 gündür tutuklu olan Mine diyor ki; ben buradaysam herkes burada olabilir. Yalan üzerine kurulan bir sistem var. Biz ne ilkiz ne de sonuz. Mücella’nın da bir çağrısı var. ‘Birlik olun, beraber olun. Birlikte mücadele edin ve bu ülkeye hak, hukuk, adalet gelsin’. Çiğdem’in beklentisi şu; birliktelik her zaman gerekli. Biz bir gün hukuksuzluk üzerine içeri girdik ama bir iradeyle de dışarı çıkacağız. Hukuk inşa edilirse hukuk temelinde dışarı çıkmak hepimizin arzusudur. Biz ülkemizi seviyoruz. Umudumuz var. Karamsar değiliz.

Gezi’nin tutsakları İstiklal Caddesi’nde yaşanana gerçekten çok üzülmüşler. Bu olayın faillerini şiddet ve nefretle kınıyorlar. Türkiye’nin bu karanlık ortamdan bir an önce çıkması da talepleri. Dışarıda olanlar için kaygılanmışlar. Herkese selamları var.

İzmir’de Gezi tutukluları eylemi: Gezi umuttur, yargılanamaz