Yılbaşında hava nasıl olacak? Meteoroloji yanıt verdi

Yayın tarihi: 26 Aralık 2021 Pazar 11:02 am - Güncelleme: 26 Aralık 2021 Pazar 11:04 am

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının yılbaşında devam edip etmeyeceğine ilişkin açıklama yaptı. Hava sıcaklıklarının artacağı vurgulanırken Batı kesimlerinde kar yağışının yerini yağmura bırakacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta yurdun birçok ili ve İstanbul’da kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son yaptığı değerlendirmelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı vurgulanırken, İstanbul’da kar yağışının devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

KAR, YERİNİ YAĞMURA BIRAKACAK

Yeni yıla girerken Anadolu’nun iç kesimlerinde etkili olan kar yağışı, 1 Ocak’ta doğu kesimlerde de etkisini gösterecek. Batı kesimlerde ise kar yağışı yerine yağmur bekleniyor. Yayımlanan 5 günlük tahminde İstanbul’da kar yağışı beklenmiyor. Öte yandan İç Anadolu Bölgesinde perşembe ve cuma günleri kar yağışı görülecek.

Kar yağışı hemen kesilecek mi? Meteoroloji açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, batı kesimleri çok bulutlu, Kıyı Ege ve Manisa çevreleri ile Balıkesir’in kıyı, Antalya’nın doğu kesimlerinin sağanak yağışlı, bu akşam saatlerinde Artvin çevrelerinin hafif kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Eksi 26 ile ‘Türkiye’nin en soğuk yeri’ oldu!