Provokatif paylaşım : Yılbaşı kutlayamadınız ama biz camide Cuma namazı kıldık Ohh

Yayın tarihi: 3 Ocak 2021 Pazar 9:19 am - Güncelleme: 3 Ocak 2021 Pazar 9:19 am

AKP Koyulhisar İlçe Başkanlığı Facebook sayfasında provokatif paylaşım tepki topladı. Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde AKP İlçe Başkanlığı tarafından yapılan “Siz meydanlarda toplanıp yılbaşı kutlayamadınız ama biz camide toplanıp Cuma namazı kıldık. Oh ohh” denildi. Paylaşım daha sonra silindi. İlçe başkanı paylaşımı yapan kişinin işine son verildiğini açıkladı.

AKP Sivas Koyulhisar İlçe Başkanlığı Facebook sayfasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Meclis’teki ‘Ohh Ohh’ sözlerine atıfta bulunan provakatif ayrımcı paylaşımı büyük tepki topladı. Koyulhisar ilçesinde AKP İlçe Başkanlığı tarafından yapılan “Siz meydanlarda toplanıp yılbaşı kutlayamadınız ama biz camide toplanıp Cuma namazı kıldık. Ohh” denildi.

Paylaşımın internet sitelerinde yer almasının ardından sosyal medyada birden gündem oldu. Ayrımcı dile büyük tepki geldi.

CHP’DEN KINAMA

Koyulhisar CHP de, Twitter sayfasında paylaşımı kınadı ve “Toplumları, kişileri din, dil,ırk, mezhep ayrımı yaparak bölmeye çalışmak kimsenin haddi değildir. İlçemizin bu şekilde adının duyulmasında üzüntü dıyduk. Kendileri hariç, Koyulhisar İlçesinde yaşayan hiç kimsenin düşüncesini temsil etmeyen basit ve çirkin bir yaklaşımdır…” açıklamasını yaptı.

PAYLAŞIM SİLİNDİ

Provokatif paylaşım tepkiler üzerine silindi. Ardından AKP Koyulhi̇sar İlçe Başkanı Caner Kaya, aynı sayfada, özür açıklaması yaptı ve paylaşan kişinin işine son verildiğini yazdı. Caner Kaya, paylaşımında, “Ak Parti Koyulhisar İlçe Başkanlığı sayfamızda yayınlanan paylaşım Benim bilgim olmadan,sosyal medya sorumlusu tarafından paylaşılmıştır. Hiç bir zaman böyle bir paylaşımı Ak Partimizin ve İlçe Başkanı olarak şahsımın onayladığı bir şey değildir ve olamaz. Bu uygunsuz paylaşımı yapan kişinin görevine son verilmiştir . Yapılan yanlışlıktan dolayı öncelikle Koyulhi̇sar halkımızdan ve tüm kamuoyundan özür diliyorum.” dedi.