Yıktıkları Atatürk Havalimanı can simitleri oldu

Yayın tarihi: 25 Ocak 2022 Salı 1:47 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı 1:50 pm

İstanbul’da kar yağışı nedeniyle yollar kapandı, inatla yapılan İstanbul Havalimanı’nda yüzlerce yurttaş mahsur kaldı. Çözüm bekleyen İstanbul’a gelen bakanlar ise Atatürk Havalimanı’na inmek zorunda kaldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer’e İstanbul’a gitmeleri yönünde talimat verdi.

Bakanlar, Erdoğan’ın talimatıyla Ankara’dan uçakla Atatürk Havalimanı’na ulaştı. Üç Bakanın İstanbul’a gelirken yurttaşların kullanımına kapatılan Atatürk Havalimanı’nı inmesi tepki çekti. 

2019’DA KAPATILDI

Atatürk Havalimanı, 7 Nisan 2019’da yolcu taşımacılığına kapatıldıktan sonra özel amaçla kullanılmaya başlanmıştı. 

İNSANLAR MAHSUR KALDI

Atatürk Havalimanı’nın yerine ise İstanbul Havalimanı kullanılmaya başlanmıştı. Dün pek çok yurttaş, kar yağışında yolların kapanmasından dolayı İstanbul Havalimanı’nda mahsur kaldı. 

METRO HATTI SEÇENEĞİ SUNUYORDU

Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı, faaliyette olduğu dönemde altına kadar gelen metro hattı sayesinde halka farklı ulaşım seçenekleri sunuyordu.

ÖNEMİ TEKRARDAN GÜNDEME GELDİ

Atatürk Havalimanı’nın önemini  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Sözcüsü Dr. Suat Sarı da dün sosyal medya hesabından tek tek anlattı.

Sarı’nın paylaşımları şöyle:

“Havacılık sektörünün içinde 15 yıl bulunmuş biri olan söylüyorum ki; İstanbul gibi bir kentte en az 3 havalimanı olması lazımdı. Şu anda biz 2 havalimanına mahkum olduk. Halbuki, Moskova’da 4, Newyork’ta 3 Londra’da ise 5 havalimanı bulunmaktadır. Dolayısıyla bu tip büyük ve yoğun nüfusu olan kentlerde, bu kadar havalimanı alternatif olarak kurulup da kullanılmışken, İstanbul’da 2 havalimanına mahkum olmamız, var olan bir Atatürk Havalimanını kapatmamız hem havacılık sektörüne büyük bir darbe hem de yolcular için büyük bir sıkıntı olmaktadır. Bugün hava şartlarından dolayı İstanbul Havalimanı kapandı ve on binlerce insan bu kapanıştan mağdur oldu. Halbuki Atatürk Havalimanı açık olsaydı bu mağduriyet giderilebilirdi. Bu yanlışlığın etkilerini bugün çok net görmekteyiz.”

PİSTLER KIRILDI, HASTANE YAPILDI

Atatürk Havalimanı’nın taşınmasının ardından iki pisti de kırıldı. İkişer milyarlık iki pisti kırılarak tam ortasına sahra hastanesi inşaatına başlanan Atatürk Havalimanı’nın üçüncü pistinin de uçuş emniyeti açısından güvensiz hale geldiği ortaya çıkmıştı. Uzmanlar, onlarca yerli ve yabancı kargo şirketini ve Cumhurbaşkanlığı Filosu’nun da kullandığı pistin hemen yanına kurulan hastanedeki MR ve bilgisayarlı tomografi cihazlarının yaydığı enerjinin uçuş güvenliğini riske atacağı konusunda uyarmıştı.

KUŞ GÖÇ YOLU ÜZERİNDE 

İstanbul Havalimanı sık sık kazalarla da gündeme geliyor. Havalimanı yapılmadan önce sık sık uyarılar yapan uzmanlar, kuş göç yollarına dikkat çekti. Uzmanlara göre, İstanbul Havalimanı kuş göç yollarının üzerinde bulunuyor ve kuşların uçağın motoruna kaçma riski uçuş güvenliği açısından risk yaratıyor.