‘Yetmez ama evet’çi Hasan Cemal ile Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti’den aday

Yayın tarihi: 9 Nisan 2023 Pazar 12:14 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2023 Pazar 5:57 pm

HDP, Anayasa Mahkemesi’ndeki kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol Parti’den girecek. Partinin liste çalışmalarında sona gelindi. HDP’nin birçok vekili listede yer almadı.

Diken’in haberine göre; gazeteci Ayşegül Doğan ve avukat Nevroz Uysal partinin Şırnak adayları oldu.

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’yse bu seçim döneminde Antalya adayı olarak listede yer alıyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar; Van’dan, bir diğer eş sözcü İbrahim Akın’sa İzmir’den aday gösterilecek.

HDP’nin eski milletvekili Sırrı Sakık Ağrı’dan, Sırrı Süreyya Önder ise İstanbul’dan aday olacak.

Ankara birinci bölgede HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, aday listelerinde yer alacak.

Mevcut milletvekillerinin büyük bölümü ise bu dönem listelerde yer almayacak. Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Erol Katırcıoğlu, Zeynel Özen ve Züleyha Gülüm adaylar arasında yer almıyor.

‘Yetmez ama evet’çi Hasan Cemal ile Cengiz Çandar İstanbul’dan Yeşil Sol Parti adayları oldu.

PERVİN BULDAN VAN’DAN MİTHAT SANCAR ŞANLIURFA’DAN ADAY

Halkların Demokratik Partisi (HDP) EŞ Genel Başkanı Pervin Buldan Van’da liste başından, Eş Genel Başkan Mithat Sancar ise Şanlıurfa’dan aday gösterildi.

İTTİFAK BİLEŞENLERİ VE ADAYLARI

EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, SMF’den Cemil Güngören ve TÖP Sözcüler Kurulu üyesi Perihan Koca İstanbul’dan; EMEP’ten İskender Bayhan İstanbul’dan ve Sevda Karaca Demir ise Antep’ten aday gösterildi. Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nden (ESP) Çiçek Otlu İstanbul’dan; Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi’nden (SYKP) Tülay Hatimoğulları Adana’dan; Devrimci Parti’den Burcugül Çubuk İzmir’den; Sosyalist Dayanışma Platformu’ndan (SODAP) Kezban Konukçu ise İstanbul’dan aday gösterildi.

İSTANBUL VE DİYARBAKIR ADAYLARI

Sırrı Süreyya Önder, Hasan Cemal, akademisyen Onur Hamzaoğlu, sanatçı Kerem Fırtına, Özgül Saki, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan İstanbul’dan; eski Diyarbakır Baro Başkanı avukat Mehmet Emin Aktar, Cengiz Çandar da Diyarbakır’dan aday listesine alındı.

OLUÇ ANTALYA, TEMELLİ MUŞ’TAN ADAY

HDP’nin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç Antalya, milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu Kocaeli, Sezai Temelli Muş listesinde yer aldı. Ali Kenanoğlu Adıyaman, siyasetçi Sırrı Sakık Ağrı, HDP MYK üyesi Samet Mengüç Diyarbakır’dan listelere girdi.

 

HDP’DE 2 DÖNEM KURALI UYGULANDI

HDP, belediye eşbaşkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyelerini listeye almadı. HDP MYK, vekil adaylıkları için de iki dönem kuralnın esnetilmeyeceğini açıklamıştı.

YSK’YE LİSTELER SUNULDU

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, YSK’ye listeleri teslim etti. Tiryaki, YSK önünde şunları dile getirdi:

Tiryaki, şunları kaydetti:

“Halkların Demokratik Partisi adıyla seçime katılamadık. Hakkımızda bir kapatma davası sürüyor. İstemesek de çok içselleştirmesek de içinde bulunduğumuz koşullar, bir yol denememize neden oldu. Seçimlere Yeşil Sol Parti listelerinden katılacağız. 81 il ve bütün seçim çevrelerinden seçime katılacağız. Listelerimizin tamamını verdik. Umarım ülkemizin demokrasisine katkı sunacak bir seçim olur.”

Flaş… TELE1 açıklıyor! İşte CHP’nin aday listeleri