Yetkin: Bahçeli, şimdi de Kılıçdaroğlu’nu istiyor ama görmek istemediği bir şey var

Yayın tarihi: 25 Kasım 2020 Çarşamba 11:22 am - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 11:42 am

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Bülent Arınç’ın istifası sonrası MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısındaki konuşmasına dikkat çekerek, “Bahçeli, Arınç’tan sonra şimdi de Kılıçdaroğlu’nun başını istiyor Erdoğan’dan. Ancak her talebi yerine geldikçe yenisini isteyen Bahçeli’nin görmek istemediği bir şey var. Albayrak ve Arınç’ı gözünü kırpmadan defterden silebilen Erdoğan’ın, Bahçeli’ye tahammülü sınırsız mıdır?” ifadesini kullandı.

Murat Yetkin, Bülent Arınç’ın istifası sonrası kaleme aldığı yazısında, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısındaki konuşmasına dikkat çekti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezlekeyi hatırlatan Yetkin, Bahçeli’nin Kılıçdaroğlu’nu ‘acilen’ hapse attırmak istediğini yazdı.

Yetkin, yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Bahçeli, Arınç’tan sonra şimdi de Kılıçdaroğlu’nun başını istiyor Erdoğan’dan. MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan Arınç’ı ‘ahmak’ diyerek göndermesini istediği 24 Kasım konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ‘acilen’ hapse attırmasını istedi. MHP yönetiminde İYİ Parti lideri Meral Akşener’i de yargı yoluyla Meclis dışına atma çabaları öteden beri biliniyor. Erdoğan hukuk, ekonomi ve siyaset reformlarından söz ederken, ortağı Bahçeli, muhalefet liderlerinin hapse girmesi, Selahattin Demirtaş gibi zaten içeride olanların da orada kalmasını çıkış yolu olarak görüyor. Ancak her talebi yerine geldikçe yenisini isteyen Bahçeli’nin görmek istemediği bir şey var.

Bahçeli’nin görmek istemediği şu: Erdoğan, Cumhurbaşkanı kalmak için her şeyi göze alabileceğini, aile içi rahatsızlığı göze alarak, damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığından göndererek gösterdi. Yetmedi, AK Parti’nin kuruluşunda Abdullah Gül ile birlikte üç temel direği olan Bülent Arınç’ı da gönderdi. Dahası arkasından teneke çaldırmadığı kaldı.

Albayrak ve Arınç’ı gözünü kırpmadan defterden silebilen Erdoğan’ın, Bahçeli’ye tahammülü sınırsız mıdır? Soru budur.”

YAZININ TAMAMI