Yeşilçam’ın usta ismi Ekrem Gökkaya yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 17 Ocak 2021 Pazar 10:16 am - Güncelleme: 17 Ocak 2021 Pazar 10:16 am

Bartın Devlet Hastanesi’nde kanser tedavisi gören 87 yaşındaki Ekrem Gökkaya yaşamını yitirdi.

Kemal Sunal ile birlikte oynadığı Koltuk Belası filmiyle hafızalara kazınan 87 yaşındaki usta oyuncu Ekrem Gökkaya sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Bir süredir kanser tedavisi gören Gökkaya’nın dört gün önce Bartın Devlet Hastenesi’nde yoğun bakıma kaldırıldığını eşi Alev Gökkaya duyurmuştu.

EKREM GÖKKAYA KİMDİR?

İlk kez 1959 yapımı “Ömrüm Böyle Geçti” isimli filmde Göksel Arsoy, Kenan Pars ve Öztürk Serengil’le birlikte kamera karşısına geçen Gökkaya, 1934 yılında Konya’da dünyaya geldi.

Eğitim hayatının önemli bir kısmı İstanbul’da geçen oyuncu, İstanbul Erkek Lisesi ve Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne devam edip, altı yıl sürecek memuriyet hayatına başladı. Lise yıllarında birçok müsamerede sahne aldı.

1992 yılında Kemal Sunal ile oynadığı “Koltuk Belası” isimli filme kadar, 200 civarı sinema ve televizyon filminde oyuncu, prodüksiyon müdürü ve yapım yönetmeni olarak çalıştı. Cem Film ve Cumhur Film de yapım yönetmenliği yaptı. Kemal Sunal Arzu Film’den başka firmayla çalışmazken ona kontrat yapan ilk kişi Ekrem Gökkaya oldu.

Alev Gökkaya ile evli olan Ekrem Gökkaya, mesleği bıraktıktan sonra ise eşinin memleketi Bartın‘a yerleşti.