Yeşilçam’ın Ömercik’i vefat etti!

Yayın tarihi: 1 Şubat 2020 Cumartesi 9:51 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2020 Cumartesi 11:31 pm

Ömercik lakabıyla birçok filme imza atan ve Yeşilçam’a damgasını vuran ünlü oyuncu Ömer Dönmez hayatını kaybetti. Türk sinemasının çocuk yıldızı, Ömercik filmleriyle tanınan Ömer Dönmez 61 yaşındaydı.

13 Ağustos 1959 Sakarya doğumlu olan ve bir süredir mide kanseri ile mücadele eden Dönmez, evinde ölü bulundu.

ÖMER DÖNMEZ KİMDİR?

1959 doğumlu Ömercik (Ömer Dönmez), 4 yaşında Sevgim ve Gururum filmi ile kamera karşısına geçti. 60’lı ve 70’li yıllarda 40’a yakın filmde oynadı. Her oynadığı film onu biraz daha şöhrete ulaştırıyor ve ‘Ömercik’ adı başrol oyuncularının arasına yazılıyordu.

Siyah- beyaz Yeşilçam filmlerinde kimi zaman sokaklarda yankesicilik yaptı, kimi zaman Filiz Akın ablasına elinde darbukasıyla eşlik eden bir çingene oldu. Bazen de Ediz Hun’a “size baba diyebilir miyim amca” deyip mavi gözlerinden boncuk gibi yaşlar akıttı.

Yeşilçam’ın artık tarih olan bir dönemine damga vuran oyunculardan biri olan Ömer Dönmez’in ya da hafızalara yer eden adıyla Ömercik’in sineme kariyeri, 17 yaşındayken geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu üstelik de bir tornavida yüzünden sol gözünü kaybetmesiyle bitti.

TORNAVİDA GÖZÜNE SAPLANDI

Arabanın gevşeyen kelebek camı vidasını sıkmak için elindeki tornavidayla çalışırken, yukarıdaki delikten bakmak isteyince kayan tornavida gözüne saplanmıştı. Daha sonra bir süre büfecilik ve taksicilik yaptı. Dönmez en son, İkinci Bahar dizisinde bir kuru yemişçi karakterini canlandırmıştı.

Filmlerdeki değişmez rol arkadaşı Ayşecik olarak tanınan Zeynep Değirmencioğlu ise kuzeni oluyordu.

Ömercik kuzeni Ayşecik’le, birlikte dönemsel salon Yeşilçam filmlerinin önde gelen başarılı çocuk yıldız’dan biriydi.

Ömercik lakabıyla birçok filme imza atan ve Yeşilçam’a damgasını vuran ünlü oyuncu Ömer Dönmez hayatını kaybetti.

Ömercik ( Ömer Dönmez) filmleri . Ömercik kimi zaman çalgıcı, kimi zaman hırsız oldu. Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Ediz Hun’lu filmlerin çocuk yıldızıydı o… Filmlerde önce felaketler yaşanır ama sonunda hep iyiler kazanır, o sonunda gülen, mutlu bir çocuk olur ve insanlara ‘Ne kadar acı yaşarsan yaşa, doğru yoldan ayrılma!’ düşüncesini aşılardı. Gerçek hayat onun için hiç de öyle olmadı.