Yeşilçam’ın ‘Gamzeli Güzeli’ Bahar Öztan hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 21 Mart 2024 Perşembe 11:26 pm - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 11:56 pm

Yeşilçam’ın ‘Gamzeli Güzeli’ Bahar Öztan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Dördüncü kez kansere yakalanan Yeşilçam’ın en gözde oyuncularından olan Bahar Öztan’dan kötü haber geldi. Bir süredir tedavi için hastanede yatan Bahar Öztan durumunun ağırlaşması sonucunda hayatını kaybetti.

61 yaşındaki Öztan bir süredir kolon kanseriyle mücadele ediyordu. Öztan, yarın ikindi namazına müteakip Şakirin Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.

Yeşilçam’ın yıldızı Bahar Öztan’dan kötü haber!

BAHAR ÖZTAN KİMDİR?

11 Ağustos 1962’te İskenderun doğumlu olan Bahar Öztan İstanbul’da büyümüştür. Elidor reklamıyla ilk kez ekranlarda görülen sanatçı, sayısız reklam filminde yer almıştır. Reklam filmlerinden sonra halkın dilinde Gamzeli Güzel olarak tanınmaya başladı. Dönemin ilgi gören fotoromanlarında da büyük beğeni topladı. Bunlardan bazıları, Çarli’nin Melekleri ve Barış Manço ile birlikte yer aldığı fotoromanlardır.

Kısa süre sonra, Şaşkın Milyoner filmiyle sinema hayatına başladı. Bahar Öztan, sahne teklifleri almaya başlamış, 1987 yılında ilk kez İzmir Fuarı’nda Bülent Ersoy’la halk konserlerinde ve Seda Sayan’la çalışmaya başladı. O günden itibaren, yurt içi ve yurt dışı sahne çalışmalarını sürdürdü. 1991 yılında Bodrum Yalıkavak’ta butik oteli Spring Otel’i işletmeye başladı. 1993’te evlendi ve iki yıl sonra bir oğlu oldu. 1999’da Bodrum’da Prens Prenses isimli bir anaokulu açtı. 2001 yılında Amerika’ya gitti. Uzun bir süre Amerika ve Bodrum’da yaşayan oyuncu, 2007 yılında tekrar İstanbul’a yerleşti. En son 2007 yılında Koliba Film’in çektiği, Aşk Kapıyı Çalınca ve ayrıca Erler Film’in çektiği Görgüsüzler dizilerinde oynadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ