Yerlikaya içler acısı veriyi açıkladı: Bir günde 102 hırsızlık…

Yayın tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma 3:34 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 7:02 pm

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kilis’te yaptığı açıklamada, ocak ayında ülke genelinde bir günde 102 hırsızlık vakasının yaşandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Güvenlik Toplantısı’na katıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Yerlikaya, ocak ayında ülke genelinde bir günde 102 hırsızlık vakasının yaşandığını bildirdi.

Yerlikaya, “Asayişle ilgili şunu söylemek istiyoruz. Kişilere karşı ve mallara karşı işlenen suçlarla ilgili sahada emniyet birimlerimiz gerçekten dikkatlerini tamamen bu noktaya bakanlıktan verilen talimatlara odaklanmış vaziyette. Bunu nereden görüyoruz? 2022-2023 rakamlarını yani olay sayılarına baktığımız zaman olay sayılarında ciddi bir düşme var. Ama var olan suçlarda da aydınlatma oranları hem kişilere hem de mallara karşı işlenmiş suçların aydınlatma oranları Türkiye ortalamasıyla aynı. Hatta bazılarının da daha önde olduğunu da gördük. Bunun tabii devamını istiyoruz. Buradan vatandaşlarımıza şöyle bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Göreve geldiğimizden beri hapisle ilgili, yakalamayla ilgili her gittiğim şehirde o şehirdeki hemşehrilerimize, vatandaşlarımızdan bir küçük yardım istiyoruz. Diyoruz ki, biz bu şehirde 457 hapisle ilgili yakalamaya odaklanmış vaziyetteyiz” dedi.

“1 GÜNDE 102 HIRSIZLIK VAKASI YAŞANDI”

Yerlikaya, vatandaşlara suçluların yakalanması için ihbar yapılması çağrısında bulundu. Yapılan ihbarlarla çok daha hızlı netice alınacağını belirten Yerlikaya, şunları söyledi:

“Türkiye’de ocak ayında bir günde 102 hırsızlık vakası yaşandı. Biz hiç hırsızlık vakası olmasını istemiyoruz. Bununla ilgili işte sahada bizim yapmış olduğumuz huzur operasyonları kontrol noktalarımızı artırmamız, kimlik kontrollerimizi arttırmamız, yakalama sayılarımızı çok daha güçlü hale getiriyor. Dolayısıyla suç işlemede temel görevimiz olan, önleyicilikle ilgili durumumuzu çok daha güçlü hale getiriyoruz. Kilis’te bu noktada Allah’a hamdolsun 34 bin motor olmasına rağmen Kilis’te motosiklet hırsızlığı da dahil olmak üzere tüm hırsızlık tür olay sayısında çok ciddi düşmeler var. Çok büyük oranda aydınlatma oranları da Türkiye ortalamasının üstünde. Az önceki verdiğimiz günlük, bir günlük evden hırsızlık ortalaması Türkiye genelinde 102’dir. Türkiye genelinde Bir günde 81 vilayette 102’dir. O da ocak ayının ortalaması. Her ay, her gün biz bunların kayıtlarına bakıyoruz.”

(AA)

Hırsızlık, ali yerlikaya, ocak, hırsızlık vakaları

Yerlikaya: Hareket yaklaşık 200 metre yüksekliğe sahip bir yamaç boyunca oldu

 

Kaynak: AA