Yerli ve Milli de çare olmadı! Pasaport krizi sürüyor

Yayın tarihi: 10 Ekim 2022 Pazartesi 6:40 am - Güncelleme: 10 Ekim 2022 Pazartesi 6:40 am

Çip krizi nedeniyle teslimatı üç aya uzayan pasaport sorununu, yaklaşık 1.5 ay önce başlayan yerli ve milli üretim de çözemedi. Pasaport alabilmek için tüm kentlerden Ankara’ya gelmek zorunda kalanların, dağıtımın yapıldığı PTT şubesi önündeki bekleyişi devam ediyor.

Çip krizi sonrası yurttaşın pasaport başvurularında teslimatın yaklaşık üç aya uzadığı, acil pasaport ihtiyacı olanların da Ankara’daki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Genel Müdürlüğü’ne gelerek hem burada hem de teslimatların yapıldığı PTT Lalegül şubesinde uzun kuyruklara girmek zorunda kaldığı gündeme gelmişti.

KALABALIK AZALMADI

Cumhuriyet’ten Erdem Sevgi’nin haberine göre; NVİ ise söz konusu haberin ardından yaptığı açıklamada, yurttaşın Ankara’da girdiği kuyruğun “ek kolaylık” olduğunu savunan bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 30 Ağustos’ta yerli ve milli pasaportun üretiminin başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, “NVİ’de seri çalışıldığını” belirterek “bir saatte pasaport verildiğini” iddia etti. Ancak NVİ de Soylu da açıklamalarında, yurttaşın şikâyet ettiği “üç aya uzayan teslimat sürelerine” değinmedi.

Yerli pasaport üretimine başlanmasının üzerinden yaklaşık 1.5 ay geçmesine karşın “pasaport çilesi” sürüyor.

Yerli ve milli yeni pasaportlar basıldı! Pasaportlar değişecek mi?