Yerli solunum cihazı büyük bir umut oldu

Yayın tarihi: 6 Nisan 2020 Pazartesi 12:17 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2020 Pazartesi 12:17 pm

%100 yerli solunum cihazı büyük umut oldu. Özellikle de KOAH ve astım hastaları bu virüs salgını ile ilgili en tehlikeli grup olduğu için daha büyük bir hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Ancak ne yazık ki bu kişiler için normal şartlarda yeteri kadar solunum cihazı bulunmuyor.

Yerli solunum cihazı büyük bir umut oldu. Son günlerde en çok duyulan terimlerden birisi de hiç şüphesiz yerli üretimdir. Neredeyse her alanda teşvik programı yapılan yerli üretim, kendisini virüs salgınında da gösterdi. Bu seferki yerli üretim merkezi ise meslek liseleri oldu.

solunum cihazı

Antalya’daki Bahtılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğretmen ve idarecileri, yerli malı solunum cihazı için yoğun çalışmalar gerçekleştirdi. Tüm bu çalışmaların sonucunda normal şartlarda 5000 TL ile satın alınan solunum cihazları yerli üretim sayesinde yarı yarıya indi. Solunum cihazındaki kompresör ortamdaki havayı özel tasarım filtreden geçirip, azot ve oksijen olarak iki farklı gruba ayrıyor. Böylece %80 oranında oksijen elde etmek mümkün hale geliyor.

Biyomedikal Mühendisi Yasin Çolakerol, Biz kendimiz yaptık ve başardık. Elektronik devre kartı ve yazılımı bize ait. Cihaz yerlidir. Koronavirüste hastalarda solunum yetmezliği oluyor. Bol oksijene ihtiyacı var bu hastaların. O aşamada tedavi evde devam edecekse oksijen ihtiyacını bu cihaz karşılıyor. Maliyet olarak da daha uyguna, yarı fiyatına mal ettik” diyerek konuya açıklık getirmiş oldu. Sizce bu tür yerli üretimler salgın ile ilgili olumlu gelişmelere yol açabilir mi?

Baymak teknik servisini online verecek