Yerli otomobilin fiyatı 1 milyon TL mi olacak!

Yayın tarihi: 17 Şubat 2021 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 16 Şubat 2021 Salı 3:07 pm

Elektrikli otomobile gelen son vergiler yerli otomobil TOGG fiyatı ile ilgili dedikoduları da arttırdı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Hatırlanacağı üzere bir süre önce elektrikli otomobillerin ÖTV oranlarında hatırı sayılır artışlar gerçekleşmişti. Normal şartlarda çok düşük olan ÖTV oranı bir anda yüzde 60’lara kadar çıkmıştı. Bu da normal fiyatı 300.000 TL olan bir otomobile 180.000 TL daha eklemek anlamını taşıyordu.

 yerli otomobil

Uzun bir süredir gündemden düşmeyen yerli otomobilin fiyatı hakkından çok fazla spekülasyon ortaya atıldı. Bazları uygun fiyatlı olması konusunda o kadar ileriye gitti ki 60 bin TL gibi rakamlar bile konuşuldu. Ancak kimileri ise bu konuda daha karamsardı. Onlar tarafından ortaya atılan fiyat genellikle 500 bin TL civarındaydı.

Fakat TOGG için belirtilen yeni etiket bu tahminlerin de ötesinde. Eğer hükümet TOGG için bir ayrıcalık tanımazsa menzili ile rakiplerini kıskandıracak olan TOGG’un fiyatı beklenenin çok daha ötesinde olabilir.

Öyle ki yapılan hesaplamalar TOGG’un yaklaşık olarak 1 milyon TL’lik etikete sahip olacağını gösteriyor. Elbette bu etiket fiyatı 2023 için düşünülmüş. Yani günümüz koşulları ile bir fiyatlandırma yapılmamış. Bu fiyat hesaplanırken yıllık enflasyon olası artışlar vb. durumlar da hesaba katılmış.

Açık konuşmak gerekirse genel beklenti TOGG’un rakiplerinden çok daha ucuz olması yönünde. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

 2021 model Skoda Octavia fiyatları can sıkıyor