Yerli otomobil TOGG kripto para dünyasına giriyor

Yayın tarihi: 29 Aralık 2021 Çarşamba 1:51 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2021 Çarşamba 1:51 pm

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) geçtiğimiz günlerde yerli olarak üretilecek otomobilin lansmanını gerçekleştirdi.

Dünyaca ünlü rakiplerinin otomobil firmalarından “teknoloji şirketlerine” dönüştüğünün farkından olan yöneticiler, TOGG’un da teknoloji üreten bir şirket olmak istediğini aktardı.

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, güvenlik kanadında blockchain teknolojisinden faydalanacaklarını ve utility token çıkaracaklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Blok zinciri sadece finansal teknoloji için değil aynı zamanda akıllı cihazların güvenliğinde de kullanılacak bir teknoloji olarak öne çıkıyor.

Blok zinciri teknolojisi zamanla araçların üzerinde birer dijital cüzdan olmasını da sağlayacak. Büyük veri dünyasının gelişen ve değişmeyecek teknolojisi blok zinciri olacak.

Dijitalize edilmiş veri ve diğer varlıklar blok zinciri aracılığıyla güvenli biçimde saklanıp, transfer edilebilecek. Bu nedenle blok zinciri ve yapay zeka ekosistemlerin merkezinde yer alacak.”

Bazı kaynaklar TOGG’un çıkaracağı utility tokenin adının Toggen olacağının da TOGG CEO’su tarafından paylaşıldığını belirtti.