Yerli aşının adı belli oldu

Yayın tarihi: 22 Haziran 2021 Salı 3:55 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2021 Salı 5:19 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faz-3 çalışması başlayan yerli aşının adı ‘TURKOVAC’ olarak belirlendiğini duyurdu.

Yerli aşının adının ‘TURKOVAC’ olarak belirlendiği açıklandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli Covid-19 aşısının Faz-3 çalışmaları kapsamında yürütülen Ankara Şehir Hastanesi’ndeki programa çevrim içi olarak katıldı.

Tören sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Faz-3 aşamasına geçildiği için aşıya bir isim verilmesi gerektiğini söyleyip Erdoğan’a fikrini sordu. Erdoğan da “Yani bu konuda benim şahsen gönlünden geçen şu olabilir derim. Hem ülkemizin tamamında dil noktasında kolaylık açısından ‘TURKOVAC’ ismi uygundur derim” dedi.

Öte yandan yerli aşı adının Çin Sinovac aşısıyla isim benzerliği dikkat çekti. Bakan Koca ile diyaloğundan sonra konuşma yapan Erdoğan, şunları söyledi:

“Değerli bilim insanları kıymetli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. yerli aşılardan üçüncü faza geçen çalışmanın başarılı olmasını diliyorum. Aşı halihazırda en ileri düzeye ulaşmış çalışmadır. Bilim insanlarımıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Diğer çalışmaların da en kısa sürede neticelenmesini diliyorum.

Ülkemizi salgın cenderesinden bir an önce kurtarmak için kendi aşımıza sahip olmamız önemlidir. Üçüncü aşamaya geçilen bu aşı ile son dönemece girmiş bulunuyoruz. Aşımızın seri üretimine ve yaygın kullanıma geçilmesini temenni ediyorum. Vatandaşlarımızın aşı olarak kendilerini ve yakınlarını koruma sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyorum.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk doz uygulamasına canlı bağlantıyla katıldı